Van Halle gaat de trein naar … overal eigenlijk

Nieuw station Halle
Halle heeft een zeer goede verbinding met zowat alles dat in de buurt ligt aangezien het een verzamelpunt is van meerdere trein lijnen die daar samenkomen.

Treinen naar Brussel zijn er om het half uur, en in de piekuren soms om de paar minuten. Naar Antwerpen, Mechelen, Braine, Edingen, Leuven en andere eveneens op regelmatige tijdstippen.

Oud station Halle
Het station zelf was vroeger een prachtig historisch monument, dat werd afgebroken rond 1995 omwille van de aanleg van het nieuwe, ondergrondse station en de hogesnelheids trein.

Nu is het een enorm monument dat zeer vooruitstrevend is en vanuit de lucht als navigatiepunt kan gebruikt worden. Zie maar naar de begin-generiek van Witse om het vanuit de lucht te zien.

Oorspronkelijk ging het oude station steen voor steen weer worden opgebouwd maar dit was blijkbaar niet de prioriteit en de stenen werden gedumpt op een weide naast de afvalcontainer verzamelplaats.

Men moet geen slimmerik zijn om te weten wat er gebeurt indien men een jaar of 10 deze daar ‘in volle zicht’ laat liggen – een groot aantal stenen ontbraken, en het station is dus nooit meer heropgezet.
Toren van oud station Halle
Ter symbolische waarde liggen er nu op het nieuwe stationsplein nog een aantal restanten langs de kant (vermoedelijk te zwaar om mee te nemen indertijd) van dit oude stations gebouw. Je kan zien dat het inderdaad iets mooi moet geweest zijn.

Persoonlijk vind ik dat deze oude stenen geen meerwaarde meer hebben voor het stationsplein – ze zijn van een andere periode, en het zijn echte brokstukken die overgebleven zijn. Bovenal ‘clashen’ ze met het hoogtechnologisch geweld van het nieuwe station.

(de foto’s zijn van her en der van het net opgeraapt, als illustratie)

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s