Domein van Huizingen opflakkering

Deze week gelezen in de Standaard online dat Beersel de lange zwemshorts verbied in het domein van Huizingen. Om de dag daarna of zo reeds een vermelding te zien dat de burgemeester racistisch is want dat dit specifiek voor de allochtone jongeren zo is gezet.

De burgemeester verdedigt zich :

Het verbod op zwemshorts kwam er wegens hygiënische redenen. ‘Verboden zijn de lange shorts tot een stuk onder de knie. Met een short tot boven de knie mag nog gezwommen worden. Het is een maatregel die al in tal van openbare zwembaden van kracht is. Voorts kregen we ook klachten van busreizigers die het niet zagen zitten naast iemand op de bus te zitten met natte kleren. Dat men Beersel niet beschuldigt van racisme. Wij waren de eerste om een asielcentrum en een doorgangsterrein voor zigeuners in te richten’, aldus Casaer.

Er zijn reeds jaren problemen met brusselse (overwegend allochtone) jongeren die in groep afzakken naar het domein en de buurt vervuilen en bang maken.

In een ander, later artikel van het Nieuwsblad wordt de burgemeester verweten (door een opkomer op de Open-VLD lijst) dat hij hypocriet is, want dat bovenstaande maatregel alsook de prijsverhogingen (voor niet vlaams-brabanders wordt de prijs verdubbeld) wél bedoeld zijn om deze jongeren te weren.

Mischien is het wel hypocriet van de burgemeester, maar ik vind het evenzeer hypocriet van Alain De Greef om dat te gaan gebruiken als politieke pasmunt om toch zo maar even te kunnen scoren.

Mr. De Greef heeft ook nog een paar andere opmerkingen (bron het Nieuwsblad) :

Hij legt aan de telefoon uit dat het moslimgeloof een spannend broekje verbiedt, omdat de gelovige zijn geslachtsdelen moet kunnen bedekken. De informatie daarover heeft hij op verschillende websites gevonden.

In zijn campagne met de slogan ‘Samenleven zonder dogma’s’ wil hij de onverdraagzaamheid aanpakken die hij een gevolg van religieuze dogma’s noemt. De problemen die zich op het provinciaal recreatiedomein Huizingen hebben voorgedaan, noemt hij daar een voorbeeld van.

Afgelopen zomer heeft de politie regelmatig klachten gekregen over handtastelijkheden en diefstallen van eenzelfde groep allochtone jongeren. Ook dit jaar hebben Brusselse jongeren al vernielingen aangebracht. Volgens De Greef worden de problemen veroorzaakt door het feit dat er geen allochtone meisjes op het recreatiedomein zijn.

Gemengde groepen, meisjes en jongens, gedragen zich rustiger omdat de jongens dan minder behoefte hebben om zich te profileren, zegt De Greef en hij vraagt zich af waar de allochtone meisjes gebleven zijn. Hij denkt dat ze uit religieuze redenen niet naar een gemengd zwembad komen.

Alain De Greef denkt dus dat er geen allochtone meisjes naar het zwembad komen. Ik vraag me af of hij zelf gaan zien is of dat hij dat ook op een website heeft gelezen.

Vreemd, vorig jaar waren er daar nochtans genoeg allochtone meisjes. Maar mischien zijn ook zij ondertussen terug geroepen door hun mama’s en papa’s, want die hebben ook door dat het daar een beetje veel de spuitgaten uitliep. Toen wij er waren waren ze alleszins (gewild) opgejaagd wild.

Mijn gezin en ik zijn midden vorig jaar naar het domein geweest. Prachtig domein, niet te duur, leuke speeltuin. Als je ’s morgens aan het zwembad aankomt, is het er in de vestiaire kraaknet. Alles is proper gepoetst, douches, cabines, zwembad zelf, noem maar op.

Als je weg gaat, zit het er stampvol van jonge testosteron gastjes die elkaar en de meisjes opjagen, kan je maar beter douchen op sandalen want anders zijn je voeten vuiler dan voordien, en moet je je heel voorzichtig omkleden tussen de vuilnis, gebruikte tampons en andere vieze ongein die op de grond in en rond de kleedcabines ligt.

Ik mag niet zeggen dat we ons onveilig gevoeld hebben, we zaten tussen andere gezinnen, en werden met rust gelaten. Ons zoontje kon zonder problemen gaan zwemmen. Maar er was een voortduren gejoel, getier, getrek onder elkaar van overwegend allochtone jongeren. Veel wit was er niet te zien. En de security uitdagen was blijkbaar een sport.

En ik wil niet hypocriet zijn : ik moet bekennen dat ik het ook liever wat rustiger had gehad, en dat ik toen ook dacht – mischien moeten ze de toegangsprijzen hier maar eens wat verhogen, zodat er hier wat minder volk van Brussel komt. En mischien moet Brussel mischien ook eens iets doen om zijn eigen jeugd bij te houden.

Maar ik voel me daarom niet racistisch aangelegd. Het enige dat mij aantrekt in het Vlaams Belang is zijn naam : het ‘vlaams’ belang. Het partijprogramma zelf hangt aaneen met haken en ogen zoals het UF boekske dat we weeral eens in de bus hebben gekregen. De gemeente wil er iets aan doen, maar of het veel zal helpen ?

Benieuwd of het er deze zomer wat kalmer aan toe zal gaan…

Advertenties

3 comments

  1. Natuurlijk zijn die maatregelen genomen om de allochtonen uit de buurt te houden, maar dat kan burgemeester Caesar natuurlijk niet zo maar tegen de media zeggen. Om eerlijk te zijn, vind ik persoonlijk dat het provinciaal domein enkel maar toegankelijk moet worden gesteld aan inwoners van de provincie! Dat zou een pak problemen oplossen, maar het is vrees ik niet echt een haalbare kaart. De politie doet dit jaar in elk geval zijn uiterste best om de route vanuit Lot (Terminus vd 50) naar het domein, extra in ’t oog te houden, en dat was er enkele weken geleden al goed aan te zien! Een kleine gemeente als Lot, waar de hele dag een zestal combi’s toertjes rijden zal wel voldoende zijn om de kleine relschoppers er vantussen te halen zeker?

  2. Hopelijk zijn die combi’s genoeg om die gasten kalm te houden. Het risico bestaat natuurlijk wel dat ze deze zomer nog komen, ontdekken dat de prijzen veel hoger liggen dan voordien, te duur voor hen om binnen te komen, en als weerwraak dan maar amok gaan maken elders (in het domein of op de terugweg). Te hopen van niet, natuurlijk.

    Ik denk dat het burgemeester Caesar was die zei : “Iedereen is welkom, maar ze moeten zich wel aan de regels houden”.

    Vorig jaar was er trouwens bereden politie gelogeerd aan de ingang van het domein…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s