Koper stelen, vinden en terug laten stelen

Zucht. En een venijnige glimlach, das zowat het enige dat ik ervan voel… das ni echt slim hé.

Gevonden op de Standaard.

NMBS blundert en laat acht ton koper stelen

 

De NMBS heeft geblunderd en een lading van acht ton koperdraad twee keer laten stelen. Dat bevestigt NMBS-woordvoerder Frédéric Petit aan De Tijd. De top van het openbaar ministerie grijpt de zaak aan om te bekijken of de aanpak van de koperdiefstallen bij de spoorwegmaatschappij nog een prioriteit kan zijn.

Het gerecht van Marche-en-Famenne meldde in maart dit jaar aan Infrabel, de infrastructuurpoot van de NMBS, dat het een lading van acht ton koper had teruggevonden. Die was eerder gestolen bij de NMBS in Leuven.

Om de bende achter de diefstal te klissen, liet het parket de hele lading wekenlang observeren. Toen dat niets opleverde, vroeg het parket aan Infrabel om de acht ton koper zelf te bewaken of ze te verplaatsen naar veiligere oorden.

Maar Infrabel reageerde niet. Pas na meerdere aanmaningen gaf Infrabel in juni eindelijk thuis. Infrabel deed dan een oproep aan geïnteresseerde kopers. Het plaatste de plaatsgegevens van de kostbare koperlading in de advertentie. Enkele dagen later was de volledige acht ton opnieuw gestolen. Infrabel neemt alle verantwoordelijkheid op zich.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s