Carnaval komt eraan !

Halle Carnaval komt eraan. De kermis toestellen worden reeds opgezet, de bierbuiken geoefend, de kostuums de laatste keer gepast.

Het thema zou Brazilië moeten zijn, althans toch voor 1 van de groepen, mischien ook voor de anderen. Eerlijk gezegd, en onder ons gezwegen, heb ik altijd al veel moeite gehad om de thema’s te herkennen. Het is niet zoals in Oalst, waar je toch wel via de chaar kan zien  wat het moet voorstellen. Neen, in Halle zijn het altijd van die monstervoertuigen, die allemaal op elkaar gelijken, de ene nog groter dan de andere, die op de millimeter gemeten zijn om de straten door te kunnen (een paar jaar geleden is er trouwens een gemeente wet aangenomen of alleszins een afspraak gemaakt dat praalwagens niet groter mogen zijn dan x en y meter). En dan nog hebben ze problemen met de verlichtingsborden in de straten… De situatie kan zelfs gevaarlijk worden, want iedereen, inbegrepen de kleine kinderen staan daar naar te kijken en roeren geen meter als dat gevaarte in hun richting komt bollen. ’t Zal wel passeire zekes ?

’t Gaan weer dolle dagen worden, en zotte nachten, nachten die helaas aan mij voorbij gaan gaan wegens bloeikes van kinderen met een overdosis snot in hun neus. Maar hopelijk blijft het zo’n prachtig weer als de voorbije dagen, dat we toch tenminse naar de stoet kunnen gaan. En de kermis. En de Gilles, natuurlijk, waar ik een groot ontzag voor heb. Niet iedereen kan zomaar bellekes klompen aan doen en de volgende 3 dagen en nachten rondstampen en tegelijkertijd met een stokske zwaaien.

Nee, echt, het bovenstaande klinkt alsof ik met hen lach, maar dat is zeker niet zo. Het is een zware proef, volgens mij, die ge met gans uw goesting moet doen, om 3 dagen en nachten lang in een dik Gilles kostuum rond te lopen, veel te (moeten) drinken, voor dag en dauw weer op moeten om naar de kerk te gaan, en dan weer in de stoet bloed sinaasappelen uit te delen. En met ne kater moet die bonzende trommel achter u zowat her ergste zijn dat ge kunt meemaken dan. Neeje, ik denk echt niet dat je dat mag onderschatten.

Nog een paar dagen te gaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s