Frauduleuze Verkoop van Solingen / Berghaus messenset

Beste inwoners van Halle en omstreken, graag even uw attentie !

Gelieve op te passen voor een voorbijrijdende mens die u, voor waarlijk geen geld, probeert om in de rapte een Berghaus of Solingen messen koffer en/of potten en pannen te verkopen. En die u natuurlijk rijkelijk aan het bedotten is als je dit zou doen.

Hij rijdt meestal rond in een grijze wagen waarvan de belgische nummerplaat begint met SIC-2**. Een oudere man, nogal gezet. Komt zeer goed over, maar dat moet dan ook.

T’is allemaal bijna gratis, gezien deze duitstalige medemens (die verrassend goed vlaams spreekt!) net terug is van een beurs, en nog juist één koffer overheeft met messen gerief, en je mag hem hebben voor het geld dat er in je portefeuille steekt. En als je nog potten en pannen wilt, die heeft hij ook nog liggen.

Er wordt een link naar een website gegeven, een versleten verkoperskaart wordt getoond, en als je toehapt, wandel je met voor 70 of 120 of 250 euro – voor geen geld kwa – aan gloednieuwe, ultramoderne materialen mee naar huis.

Mocht je op de website van Berghaus-wwc gaan kijken, ziet alles er keurig okee uit, en de prijzen die daar staan, das niet geloven dat je zo’n deal hebt gedaan !!

Maar als je een knagend gevoel van onzekerheid blijft hebben bij deze transactie, als een stemmetje in je hoofd blijft fluisteren dat ge u hebt laten bedotten, dan zoek je verder niet ? Via het simpele commando ‘whois berghaus-wwc.com’ op je mac of linux machine kom je al een heleboel te weten.

Dan vind je het opeens wel vreemd dat die internationale website die zogezegd duitse producten verkoopt van Donnie Kabalt is, wonende in Soestersfoort, Nederland. En nog vreemder dat deze geregistreerd is bij een Belgische website provider.

En dan kom je op nederlandse websites terecht waar men dit blijkbaar al jaren doet, waar mensen elkaar waarschuwen, waar men zegt dat dit blijkbaar zich verplaatst naar het zuiden van Nederland, en nu dus ook België.

Want blijkbaar komt het staal uit China, en is het voor geen geld daar gemaakt, en zijn de messen binnen de kortste keren bot wegens veel te zacht. En is het eigenlijk een afkooksel van Berghoff, die wél goede producten maken.

En dan heb ik het nog niet over alles wat je leest over vervuiling in China en hergebruik van metalen, radioactief of niet.

En dan bekijk je die annonces op Ebay en Craigslist en andere opeens met heel andere ogen. Deze mensen hebben zich laten beetnemen, hebben ook dat stemmetje gehoord, en proberen hun centen te recupereren, of toch een deel ervan. Maar eigenlijk gaat zo de fraude verder…

De goede lezer heeft het al begrepen : ik heb me (vorig jaar al) laten beetnemen, maar gezien ik die gast deze morgen ( Zaterdag 19 April 2008 ) in centrum Halle opnieuw zag rondrijden, wil ik u, mijn beste bloglezer, toch verwittigen om zeer voorzichtig te zijn. Hij probeerde opnieuw een deal te slagen met 2 oudere mensen, maar deze hadden meer verstand dan ik toen.

Het enige waar ik spijt van heb is dat ik geen foto heb kunnen nemen van hem, zijn auto, en zijn nummerplaat. Want dan had ik nu al bij de politie gestaan.

Update 2011 : gezien de bijna wekelijkse comments van mensen die ook hierin getrap zijn, nog enkele links :

Advertenties

255 comments

  • Typ op google even “kk181012” in en vergelijk de foto met de potten die je kocht ….
   Ben gisteren door deze man bedot te Berchem Antwerpen. Reed met een Audi A7 duits kenteken.

   • Ik ben nu zojuist bedot dan. Had ik dit maar eerder gevonden. Heb nogthans gekeken op internet en ik dacht, na lang twijfelen , het zal wel ok zijn. Net hetzelfde, oudere man in grote grijze 4×4 , kwam van een beurs, moest het vliegtuig nemen en kon deze potten niet meenemen. Heb lang getwijfeld, het ziet er allemaal degelijk uit, dus naar de bank gereden en 150 euro afgehaald en betaald aan deze man. En weg was hij. Ik ben van Ieper in W-Vlaanderen. Ik zou mezelf kunnen slaan nu, had ik toch maar geweigerd pfff!

   • Ben zaterdag dus ook bedot voor een totaal bedrag van €850. Had ik dit maar eerder geweten. Ik houd vanaf nu mijn ogen open in Halle en o wee als ik hem tegenkom. Voor deze prijs heb ik messen- en bestekkoffer en kookpotten gekocht. Reed in grijze auto met Belgische nummerplaat, oudere duitssprekende man met bril. Ik dacht het nog ! Hij had zogezegd een presentatie gehouden in ’t Gravenhof in Huizingen en moest zijn vliegtuig halen maar kon de koffers niet meenemen. Nu kunnen ze me horen vloeken van hier tot in Keulen.

 1. Beste, ik heb me niet laten bedotten, Niet dat ik er enige relatie mee heb, maar ik heb ze per toeval gezien op een camping in Gent.

 2. Indien zelfs maar één persoon dit gelezen heeft en daardoor zich niet laat bedotten, ben ik al content. Het is vrij genant om toe te geven dat ge u hebt laten bedotten, maar tja, met schade en schande leert men…

 3. hheb mij vandaag laten belazeren in bilzen,het zelfde verhaal als beschreven
  ben 400 euro lichter 1 messenset + 2 dozen van 12 stuks potten en pannen.
  rijd rond in een kleine terrijn wagen met nederlandse nummerplaat,de verkoper heeft wat weg van ron bransteder,dat is alles wat ik weet.

 4. Eenzelfde figuur is net bij mij langs geweest, met een prachtig verhaal. Komt uit denemarken maar is met een belgische getrouwd, vandaar zijn goed vlaams. Rijdt nu in een gehuurde mercedes (schiphol) en had nog 1 messenkoffer. Bleef in zijn auto zitten en toeterde luid! Wagen is van binnen geheel bruin leder. Gehaaide, gezette, oudere man die besodemieterd waar je bij staat, zéér onbetrouwbaar. Te gelikt:dus niet intrappen!

 5. Bij deze wil ik melden dat deze man ook in Roermond rondrijdt en bedrijven afgaat met zn messenset van “profi-line”, AMC-pannen, en gereedschapset van het niet bestaande merk Kraft M.A.N.(afgeleid van Meisterkraft?)

  Zilvergrijze auto, dikke oudere man. Kon zijn nummerplaat niet zien aangzien hij de kofferbak al open had.
  Kwam ook zogenaamd van de beurs af en had nog wat over.
  Vroeg om zijn kaartje maar daar lulde hij al gauw overheen. Het kaartje hoort bij de truc om het echt te laten lijken.

  Opgepast!

  • @Lin: die van mij had wel een blauw leurderskaartje, maar ja, dat was snel getoond en even snel weer verdwenen.
   Mischien zijn er wel meer dan 1 persoon hier mee bezig, deze persoon lijkt overal te zijn !

 6. Hij is een uur geleden in Asten Noord- Brabant geweest. Daar heeft hij zeer goede zaken gedaan!!!
  Ohja hij rijd nu rond in een grijze auto maar wel met nederlands kenteken..

 7. Dat kaartje had hij inderdaad laten zien. Maar net zo snel weer weggestopt inderdaad. Ik heb gelukkig niets gekocht. Heb hem recht in het gezicht gezegd dat ik het voor geen 5 cent vertrouw. Daar reageerde hij niet op maar vestigde zijn aandacht op de twee andere personen naast mij. Helaas is één daarvan wel gedupeerd. Hoewel diegene nog steeds erg blij is met zijn gereedschapkist…(voor 50 euro bij de heuts heb je meer).
  Mensen, probeer toch zijn nummerbord te achterhalen!
  Succes en pas op!

  • duits kenteken BOR NE 140 , heb t ook al gemeld bij de politie (NL) ik ben er al eens in getrapt . had m voor 40 euro de set ..
   maar ik kwam hem laatst weer tegen en hij herkende mij niet ,,
   toen ik m in de rede viel ging hij er snel vandoor!!!
   (A2 bij de shell richting utrecht)
   als je m ziet . politie bellen !!

 8. ik heb een klussen/timmerbedrijf,belt er een man aan de deur met de vraag of ik voor hem een stuk aan huis wil aan bouwen.Hij heeft al zoveel goede dingen over me gehoord!Als ik hem vraag van wie ,draait hij er heel handig om heen .Wel gaat het gesprek al snel over zijn eigen werkzaamheden.Je raad het al hij werkt voor solingen,heeft toevallig net een beurs gehad en nog 1 doos met pannen in zijn auto staan (voor een mats prijs)Wat voor kleur auto,je mag nooit meer raden,grijs! niets gekocht,ook nooit geen klus gehad.

 9. Ook vandaag heeft deze man toegeslagen. Wij zijn een club van 5 mensen die opgelicht zijn met dezelfde pannen. Hij kwam erg gehaast binnen na een ‘expositie’ voor de gemeente Tilburg. Hij had haast en had nog wat over!!! Hij liet de koffers zien (het waren er 3) en toonde alle spullen en de normale prijs van 1525 euro!! Hij gaf de naam Maasmans op toen hij binnenkwam in ons bedrijf. Hij noemde een aantal andere bedrijven die de rest al gekocht hadden. Het werd voor 95 % korting aangeboden. Uiteindelijk voor 700 euro in totaal zijn we belazerd met koffers pannen, messen en bestek. Hij had een grijze auto, net geklede man, praat veel, heeft een grote mond. Pas op!!!!

 10. Toch is het onze gewetenskwestie dat ons naar deze site leidt… Jammer dat het bij velen dan al te laat is.

  Na ooit eens een documetaire te hebben gezien over kankerverwekkend materiaal afkomstig uit China, en verwerkt in dit soort producten vind ik het dubbel frustrerend allemaal.

  Als tip wil ik meegeven: Als je toch al niet van plan bent om een messenset/gereedschapskist/pannenset/etc in de winkel te gaan kopen, laat je dat ook niet overhalen om dit vanuit de kofferbak van een auto te doen.

  Helaas bereikt dit bericht waarschijnlijk alleen de mensen die al overstag zijn gegaan.

  Indien mogelijk voor de gedupeerden-in-spé: maak foto’s of noteer de nummerplaat!

 11. Deze man is volgens mij al jaren actief. Is +/- 10 jaar geleden ook bij ons op de zaak geweest en heeft aan mijn toemalige baas een aantal verkocht. Met hetzelfde verhaal van de beurs etc. etc.

 12. Afgelopen maandag 11 januari 2010 rond 15.00 uur stond ik tussen twee afspraken door een hamburgertje te eten op de parkeerplaats van de McDonalds in Delft.

  Zie ik een splinternieuwe grijze Volkswagen Golf Variant (kenteken: — KXS -)aankomen die naast me stopt met raam omlaag. Omdat ik de man niet versta, stap ik uit. Hij ziet er immers netjes uit (geruit overhemd, bril, kaal hoofd). Hij vraagt of ik een messenset wil kopen, en reikt mij heel handig een groot mes aan. In een reflex pak ik het aan. Stom denk ik later, staan mijn vingerafdrukken er ook op… Ik kan de set kopen voor paar tientjes, terwijl de folderwaarde E899 is. ‘Als ik de set maar niet op marktplaats zet’, zegt hij. Als ik vraag waarom hij dat zelf niet doet, reageert hij niet. Ik zeg dat ik geen interesse heb en loop weg. De man rijdt enigszins teleurgesteld weg, zonder andere mensen op de parkeerplaats aan te spreken.

  Ik vertrouwde het al niet en ben gaan googlen en trof deze site aan. Jammer dat ik die kerel niet heb aangepakt en zijn kenteken helemaal heb onthouden. Heb getwijfeld of ik politie zal bellen, aangezien mijn vingerafdrukken op mes staan.

  Mensen, wees gewaarschuwd!!

 13. Zojuist even wat boodschappen gedaan bij de Bouwmaat in Enschede. Kwam hij aanrijden, met z’n zilvergrijze Golf VI Variant. (verdient er dus aardig mee)

  Dat hij een beurs had gehad en nog één setje over had en die niet mee terug wilde nemen. Voor de BTW prijs mocht ik hem hemme. Eerst natuurlijk interesse getoond, bleek de BTW van 899euro toch al wel veel geld te zijn. Toen ik zei dat ik dacht dat hij hem kwijt wilde voor twee tientjes ofzo hapte hij toe en zei dat ik hem voor 5 tientjes mocht hebben.

  Gelukkig heeft mijn onderbuikgevoel me gezegd niet toe te happen en ik zei dat ik geen interesse had en hij keek me verontwaardigd aan dat ik niet eens 50 euro overhad voor een messenset van 899euro.

  Pas op mensen!

  Enschede 18 jan 2010

 14. Den Haag, 20-01-2010. Mijn vriend heeft twee koffertjes met messen uit de kofferbak (over van de beurs) gekocht. De oen!
  De verkopende man, was gezet en blond, zag er keurig uit en reed in een Mercedes. Hij zei dat hij uit Denemarken kwam en getrouwd was met een vrouw uit Nederland. Tip: Vriend had liever gehad dat ik hierover niets had gezegd. Hij heeft daardoor nu geen leuke dag meer.

 15. JA BESTE MENSEN, BIJ MIJ IS DAT NIET GELUKT MAAR IK HEB WEL EEN KAARTJE METEEN ADRES IN NEDERLAND ER OP EN TELEFOONNUMMERS EN FAXNUMMERS . DUS MOCHT U GEINTERESSEERD ZIJN IN DEZE GEGEVENS , LAAT HET WETEN. HOUSE OF CARL WEILL STAAT OP HETKAARTJE !!!!

  • Toch niet een adres in Soesterberg?
   Ben daar een jaar geleden geweest, firma vertrokken van het industrie terrein. Adres van de “directeur” achterhaald, wilde er niets meer mee te maken hebben.
   Wim Hol Bilthoven

 16. ik was in de ikea in groningen zie ik een man achter een auto aan hangen die zegt ik ben door hem opgelicht help me en hij valt uit de rijden auto want hij hing in de auto.hebben we hem aangehouden een oplichter in een mitsubishie gezins auto was nederlands kentekn hij wou niet stoppen hebben we hem gedwonen hij verkocht ook messen sets en kwam ook van een beurs wat een toeval eerst ff goed bang gemaakt en klem gereden met 2 auto’s daarna hebben we de politie gebeld en die heeft de gegevens van de man overgenomen en gaat het uitzoeken. hij is vast wel goed geschroken want we hadden hem met zijn 3 goed te pakken.

  sorry van de spel fouten

 17. heb kennis gemaakt met deze oplichter was vandaag in klazienaveen 11-03-2010 ging heel brutaal te werk geeft zich uit voor vertegenwoordiger heeft een gebruinde huidskleur (zonnebank kleurtje) zilvergrijs golf??? heeft donker haar en is niet groter dan 1.77 hoog ben van plan om aangifte te doen voor oplichting.Had 2 dozen met pannen en 2 messensets in zijn auto.
  WEES GEWAARSCHUWD DEZE MENSEN ZIJN ZEER GESLEPEN EN HEBBEN EEN RAPPE BABBEL. DUS PAS OP!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • en ja hoor, mijn man is net in getrapt! messenset + bestekcasette. T klonk mij gelijk al niet goed in de oren en toen ik bij zijn auto aankwam en argwanend was was hij zo vertrokken. Vervolgens ben ik gaan googlen en lees ik dit. De oplichter rijdt dus nu in Overijssel. inderdaad zonnebankbruin en vlotte babbel. Naar de beurs geweest en wil de sets verkopen dan kan hij wat borrelen met collega’s …..
   ook liet ie vallen dat hij binnenkort zaken wil doen met mijn man. ja ja.

   wat een rotgevoel

 18. Deze mensen zijn moeilijk op te pakken voor oplichting. Ze bieden een product aan, jij koopt, en ze overhandigen het product. Dat is legaal.
  Bewijs maar eens dat het onder valse voorwendselen geschied…

 19. op 20 april is hij in tilburg bij mij op de bouw binnenkomen lopen zeer brutaal beurs verhaal enz maar ik heb zijn kenteken 13-LBL-2 ook grijs nieuwe auto i 20 denk ik

 20. Hallo mensen,

  Hier ook het zelfde verhaal, beurs bla bla bla.
  Man zonnebankkleurtje vlotte babbel en inderdaad zilver kleurig bestelwagentje.
  Bood mij na veel heen en weer lullen uiteindelijk voor € 250,00 een messenset in koffer, bestekset in koffer, pannenset in doos en een gereedschapskoffer op wielen aan.
  Allemaal topkwaliteit met levenslange garantie!
  Ik vroeg hem om terug te komen zodat ik er over na kon denken maar dat kon niet, meneer zat dan in Duitsland.
  Toen ik vroeg om een kaartje kreeg ik een gekopieerd papiertje wat een visitekaartje moest voorstellen.
  Zijn naam; A.P De Jonge. Telefoon 06 33 91 70 94.

  Dit alles gebeurde vandaag 28-4-2010 te Oldenzaal (OV).

  Na het lezen van de reacties hier ben ik blij dat ik niks gekocht heb, naar garantie kan je wel fluiten!

 21. Hogstwaarschijnlijk deze man gezien in Frankrijk _ zei uit Twente te komen -vlak bij Strasbourg. Kwam naast ons staan omdat hij een nederlander liever een messen set gaf als een franse kok. En dat alees zou gratis zijn.Reed in grijze Mercedes met duits kenteken uit de kreis MEI ( rest niet kunnen onthouden). Zei dat hij terug moest vliegen naar Zwitserland en de messen niet meekon nemen in het vliegtuig.Zijn er niet op ingegaan en “teleurgesteld” verliet hij ons. Waarvan acte

 22. Bij ons hier in Ieper is ook een Nederlandse man van rond de 35 jaar oud zijn pannen, potten en messen komen verkopen van AMC. Hij vroeg eerst de weg naar Oostende en vroeg dan of we geen pannen en potten nodig hadden. Hij zei dat hij van een beurs kwam en dat hij naar maar 20 kg mee mocht nemen op het vliegtuig en dat hij geen messen mee mocht nemen. Hij toonde ons de prijskaartjes van meer dan 1000 euro per doos van 12 stuks. Hij wou ons 2 zo’n dozen en een messenset verkopen voor eerst 600 euro. Toen deed hij er nog 200 euro van af. Hij reed met een grijze Mercedes, ik denk een tamelijk nieuwe en dure. Laat je dus niet vangen.

  • heb me juist laten vangen in kortrijk. dacht de zaak van mijn leven te doen. Moet nu nog blijken of het rommel is of niet. dus inderdaad opgelet. Gezette man, +-60 j , grijze opel, geen nrplaat. nederlands-duits sprekend. opletten,dus

 23. Opa (65, vrij klein van stuk, heel keurig gekleed, kleinzoon ca.17 in de auto), ongeveer zelfde verhaal (beurs, zogenaamd? op weg naar Zwitserland). Messenset 24 delen in dure koffer, merk SR Zwitserland (niet op internet te vinden). Gekocht voor 100 EUR. Geen ramp, voor 2,50 per mes, maar toch een beetje vreemd. Voel me dus pas ‘belazerd’ als elk mes naeen parr keer in de afwas begint te roesten…

  • Ja, die nette, in krijtstreeppak gestoken, zonnebankbruine en Nederlands sprekende opa met kleinzoon ben ik op 28 juli tegengekomen, met hetzelfde verhaal. Het was ook weer tussen Hamburg en Osnabrück. Hij was op weg naar Basel om een ziek familielid op te halen, en hij wilde niet bij de grens eindeloos wachten om de koffer in te klaren.
   Ik ben er net als velen ingetuind voor dezelfde 100 euro. Het was een koopje maar zouden de dingen die ik er mee snijdt een wrang bijsmaakje krijgen…?

 24. Mijn vader is bijna 80j en kocht voor zijn kleindochters elk een set kookpotten van “zogenaamde” SOLINGEN kwaliteit. Hij betaalde per set van 15 miserabel lichte (ouderwets en lelijk ook)) kookpotten €100,00. En hij deed mij ook het verhaal van een Nederlander van een jaar of zestig die van de beurs kwam. Toen ik hem een mes vroeg om de taart aan te snijden die ik meebracht, vroeg pa mij of ik thuis wél voldoende messen hàd? Maar ben daar niet op ingegaan. Wie weet voor hoeveel die Hollandse oplichter mijn hoogbejaarde vader bedrogen heeft? Ik wordt gewoon misselijk van dit soort praktijken. Die kookpotten halen de rekken van BLOKKER of ZEEMAN nog niet eens.
  mijn vader woont in hartje Westhoek, in Poperinge nl.

 25. Hallo, nu ik mijn mail overlees komt het over alsof ik iets tegen Nederlanders heb… Helemààl niet! Maar, ik heb wél iets tegen bedriegers.

 26. Tja, vandaag ben ook ik om 12.30 voor de Gamma in Leiden vanuit zijn auto (dure zwarte of grijze mercedes met een volgens mij Duits kenteken GP-KT-220) aangesproken door een ongeveer veertigjarige man. Ook deze zei Duits te zijn, sprak Nederlands, zei een Nederlandse moeder te hebben. Kwam zogenaamd van een beurs, had een 24-delige messenset van Solingen kwaliteit in een koffertje over, en ik hoefde alleen de btw te betalen. 30 jaar garantie. Aus Meisterhand Chromstahl meldt de folder. Toonde ook kaartje met z’n naam, en later nog ongevraagd een legitimatie. Beide door mij niet goed bekeken, omdat ik hem kennelijk betrouwbaar vond (en dacht een goed zaakje te doen natuurlijk). Mooi verhaal dat ‘ie niet wilde dat anderen er aan gingen verdienen, en dat ik hem dus wel voor mezelf moest houden. Zo maar 150 euro voor betaald, want dat was tenslotte een koopje…. Vervolgens toch ook nog een pannenset en een bestekset gekocht voor respectievelijk 250 en 200 euro….en toen ging ik dus dit soort sites op internet bekijken.

  In de koffers ook een mooie veelkleurige uitvouwfolder met afbeeldingen van de sets, een garantiebewijs en een kaartje formaat creditcard dat ook nog eens garantie suggereert. Nergens echter enige indicatie van een leverancier of een adres of telefoonnummer. Gewoon belazerd dus.
  Toch maar even gemeld bij de politie in Leiden.

 27. Sja ach belazerd, ik had toch een pannenset nodig en kwamen we toevallig net iemand tegen die van de beurs kwam, duh… Ik kreeg pas argwaan toen hij wel heel erg aandrong op ook een bestek set, gelukkig niet ingetrapt en toen dat zachte handdrukje erachter aan, toen wist ik misse boel. Ik heb wel een kenteken genoteerd! Blauwe VW Golf 72-LG-3, mooie velgen erop, sja van ons geld!!!

 28. In Nederland zijn de messen- en pannenverkopers ook actief: Gisteren in de parkeergarage van Ikea in Delft, tijdens het inladen van een fauteuil,werden wij aangesproken door een keurige jonge meneer. Hij vertelde dat hij de bedrijfsleider van Ikea pannen had beloofd, die hij over had van een beurs, maar de persoon in kwestie was op vakantie. Misschien waren de pannen wat voor ons. Nu hadden wij bij Ikea ook aal naar pannen lopen kijken, maar die vonden we eigenlijk niet zo goed. Dus, jawel, wij stonken erin! € 150,–
  We zijn nog achter die vent aangereden om te pinnen bij een geldautomaat! Gloednieuwe VW Transporter, zonder enige aanduiding, behalve het nieuwe 3-letterige nederlandse nummerbord.
  De messen, waarmee hij na betaling van de pannen mee op de proppen kwam, hebben we voor € 100,– ook nog gekocht, we waren immers toch nog bij de pinautomaat!
  Volgens hem waren het de nieuwste global messen.
  Ik zei nog “die hebben toch een ruitjesheft”, waarop hij vol overtuiging antwoordde dat dit de nieuwste uitvoering was. We zullen de pannen en messen toch maar gaan gebruiken, hoewel ik mijn oude Fissler pannen zeker zal bewaren! Ik heb voorlopig in de keuken genoeg te lachen om deze stommiteit!
  En ik ben toch gewoon Hollands en heb nog doorgeleerd ook! Het fraaie bijgeleverde kookboek zal ik snel uit het plastic halen, misschien staan er héééél lekkere recepten in.

  • Beste Connie,
   Voor het programma “Vrienden van Vroeger” van Omroep MAX, zijn wij op zoek naar Connie van Solingen (ong. 68 jr.)
   Haar jeugdvriendin Yoke uit Den Haag, is op zoek naar haar en zou haar dolgraag weer eens ontmoeten.
   Zij heeft onze hulp ingeschakeld om haar te zoeken.
   Wij weten dat Connie gezongen heeft bij de The Specials en The Atmospheres (rond de jaren 60).
   Ook heeft zij in 1966 een plaatje gemaakt: Het strand waar alles begon.
   Overal hebben we al navraag gedaan maar helaas zonder resultaat. Nu zag ik in dit gastenboek de naam Connie van Solingen staan en ben benieuwd of U de gezochte Connie bent.
   Wilt U reageren dan kan dat t.w.:
   T. 035 – 533 8166
   M. 06 – 130 950 90
   E. mieke.van.loenen@omroepmax.nl
   All info is welkom,
   Alvast vriendelijk dank,
   Mieke van Loenen
   Redacteur “Vrienden van Vroeger”
   Omroep MAX

 29. Hallo,ik heb het zelfde meegemaakt op de snelweg Hamburg-Putgarden,ook een verhaaltje,kwam net van de beurs in duitsland,ook een messenset 24 delig voor 50 euro Ik heb de set weer verruild voor een nieuwe tuinmolen,ik handel nog een beetje,ik ben er wel goed mee uitgesprongen,ik heb ze ook niet gebruikt,maar het kan natuurlijk geen zwitserse kwaliteit zijn.
  Maar je word natuurlijk wel besotermieterd,het was ook een wat oudere man,glad in de praat.
  Het was op 11 juni 2010

 30. het is mij dus ook overkomen op de bloemenveiling naaldwijk ging net de henger aankoppelen stopt er een rooie man om te vragen naar de weg naar de greenerey ik dat uitgelegd zegt hij nu jij mij zo goed hebt geholpen wil ik je iets laten zien de messenset dus met het verhaal je raad het al kom net van een beurs blablabla ben ik nog met hem mee gereden om 50eur te pinnen kom ik terug geef ik het hem zegt ie bedenk me nog net dat ik een pannenset en een messenset voor weinig kwijt wil omdat ik vanmiddag naar zweden vlieg dus ik met mn stomme kop nou vooruit dan maar wil ik weer gaan pinnen had ik geluk dat ik maar 1x per dag bij een andere bank mag pinnen zijn we dus nog naar poeldijk gereden om bij mijn bank te pinnen ging niet wegens storing hoorde ik s middags op de radio dat er een uur lang niet gepint kon worden dus een geluk bij een ongeluk anders was ik nog eens voor 180 opgelicht en nu maar voor 50 maar mijn oplichter reed in een zwarte opel combo en hij was dus rood rond de 30jaar

 31. Ik heb deze man verleden vrijdag op de parking van GB in Merchtem ontmoet.Hij sprak mij aan in het Duits maar aangezien ik hem heb geantwoord in het nederlands metr Brussels accent bleek hij ineens BRUSSELS te praten.Ik maakte hem duidelijk dat ik dit ” prodct kende en hij reed als de weerlicht weg, in een grijze wagen.2 weken geleden heft dezelfde man een aantal koffers verkocht aan enkele van mijn vrienden in ANDERLECHT.

 32. Een beste meneer in een donkergrijze SUV stond vandaag in Lelystad op het parkeerterrein bij de Gamma. Mijn moeder is er ingetrapt. Pannenset van BD Excellence van 1475 euro voor maar 150 euro, ze heeft er zelfs voor gepind, hij reedt wel even mee. Verhaal is dat hij nog een mooie pannenset en messenset koffer in de achterbak had liggen, had hij over van de beurs, welke? de woonbeurs in Amsterdam. jaja… Deze man is rond de 45 met kort bruin/grijs haar, ziet er redelijk betrouwbaar uit met een vriendelijke vlotte babbel.

 33. Ik heb vandaag (8/10/10)de oudere man, zoals u hem beschrijft, ontmoet op de parking van Makro in Eke-Nazareth.
  Ik heb me een messenset van Berghaus, een kookpottenset en daar bovenop een bestekkoffer laten aansmeren. Voor weinig geld (dacht ik). Ik had geen geld genoeg bij en hij is met mij naar een bankautomaat gereden. Hoe kon ik zo dom zijn!
  Ik kan de man beschrijven, de zilvergrijze auto ook, maar ik ben helaas niet slim genoeg geweest om de nummerplaat te noteren. Het was een Duitse plaat.

  Hij heeft mij een kaartje gegeven met een adres in Nederland, waar ik de potten eventueel voor herstelling, naartoe kan sturen.
  Kan ik stappen ondernemen?
  Graag uw reactie.

 34. Mischien kan een klacht indienen bij de politie helpen ? Je kan verwijzen naar deze blog als bewijs dat je niet de enige bent die bedrogen werd.

  Het lijkt er sterk op dat het een aantal personen zijn die deze ‘stiel’ beoefenen en hiermee hun brood verdienen in België / Nederland.

 35. Je kan weining doen.
  Hij biedt iets aan, jij gaat akkoord en betaalt, hij levert jou de goederen…Daar is niets mis mee.

  Helaas maar waar. En valse voorwendselen? Denk niet dat het daar op gegooid kan worden. Eerder, ten nadele van jou, op gezond verstand.

 36. als ik spijt heb vna mijn aankoop dan kan ik ze niet terugd doen omdat hij niet te achterhalen is, ik heb het 06 nummer gebeld die op deze site vermeld staat maar die De JOnge zegt dat hij niet degene is die hier geweest is . … ja wat moet ik daar nu weer mee.
  oplichters zijn het maar wij zijn er zelf ingetrapt.
  heeft het zin om aangifte te doen, iig om anderen te waarschuwen?

 37. ik heb inmiddels aangifte bij de politie gedaan. Binnen een half uur kwam de politie zelfs aan huis!Ze legden uit dat het niet verboden of illigaal is om te ‘venten’ mits de prijs redelijk is en er niets opgedrongen wordt. Dat mijn man erin is getrapt, is zijn eigen schuld, hij had zijn gezond verstand moeten gebruiken. Waarschijnlijk is het bestek van goedkope kwaliteit, in China ofzo gemaakt met veel garantie’s die duits lijken. De politie heeft wel de beschrijving van auto + verkoper genoteerd en ze houden m in de gaten. Helaas had ik het kenteken van de grijze golf niet. Het was niet nieuw voor hen, zij hadden vaker gehoord van de combi kofferbakverkoper/pannen/bestek/messen.
  De agent wenste me veel plezier met het bestek en de messen en hij gaf nog de tip dat ik het ook op marktplaats kon verkopen. haha.

 38. Ook wij zijn er in getrapt. Of beter gezegt ik. Gelukkig wilde mijn man er niet aan om 100 euro te geven dus kregen we het mee voor 50.
  Ik had ze niet eens nodig want ik heb een goed Zwillingblok in de keuken staan.

  En daar gaat bij mij nu de woede over. Hij staat zielig te doen dat ie niet 2 uur bij de douane naar Oslo wil wachten en ons daarom het demonstratieset wil aanbieden voor een spotprijsje. Je mag het natuurlijk niemand vertellen want dan raakt ie zijn baan kwijt. Die 50 euro stopt ie wel in zijn tank ipv dat ie het aan zijn baas geeft. Ik boek het wel af als demoset blablabla snap ik nu. En ik trap er met mijn groene ogen gewoon in en dat vind ik eigelijk wel oplichterij. Niet dat koffertje met messen voor 50 euro. Maar dat lulverhaal wat je erbij krijgt.

 39. hey… ik ben blij dat ik niet alleen ben ! Ben er gisteren ook ingetrapt, haha. Dom natuurlijk, weeral iets bijgeleerd. Enerzijds ben ik blij als ik hier lees dat het gewoon goedkope rommel is uit China en niet echt om gestolen stuff gaat. Anderzijds wat daar gezegd wordt over kankerverwekkend staal, radioactief enzo, … Ik denk dat ik het dan maar gewoon naar ’t recyclagepark zal brengen. Bij mij was ’t een donkere Audi A6 of A4 break. NL kenteken 07-SN-PP. Maar als ik het goed begrijp heeft het weinig zin om dat aan de politie te melden dus ?

 40. Beste mensen,

  ben hier 4 jaar geleden ook “ingetuimeld”, maar de messen doen het nog steeds goed en pas vandaag begaf de greep van één van de potten. Ik zocht op interenet de contactgegevens van de leverancier… De materialen zijn natuurlijk geen 1500 euro waard. Ik gaf 50 euro voor de messen en 150 voor de potten. Ik zag dezelfde potten in Andorra in een winkel voor 75 euro en de messen voor 40. Prijs in China waarschijnlijk 10 en 20 euro. Ik ben weer een ervaring rijker en geniet toch al 4 jaar van deze materialen…

 41. Mijn vader van bijna 77 jaar is er op 12 oktober in Breda ook ingeluisd. Hij werd aangesproken net als iedereen door een keurig uitziende man. Hij is zelfs bij hem ingestapt en hij heeft hem ook in zijn huis binnen gelaten. Drie pannensets en drie messensets voor € 1200,- , maar ja mijn vader had volgens deze meneer maar duizend euro kunnen pinnen dus dat werd dan 1 messenset minder. Wij als kinderen balen hier zo erg van. Een goedgelovende oude man op deze manier zo’n hoop geld afhandig te maken. Van dit geld hadden we een hoop andere leuken dingen kunnen doen met zijn kinderen en kleinkinderen.
  Natuurlijk klopt het van geen meter maar je kunt er helemaal niets tegen doen. De pannensets en messensets worden allemaal onder andere merken aangeboden maar zitten wel in dezelfde koffers alleen met een ander logo. Dus wees gewaarschuwd als er iemand iets aanied van b.v. : Classic Line, Berkenhoff,Berghaus,Swisser Royal of Kaiserkoch.
  Of kijk eerst eens op de volgende site’s :
  http://www.radio1.be/programmas/peeters-pichal/kookpotten-en-pannen-te-koop-info-gezocht?page=5

  Of op de site van Tros rader.

 42. Ik Ben hier vandaag ingetrapt.
  Mijnheer kwam zeer overtuigend over, kwam net van beurs dit weekend (het was maandagochtend) en hij mocht zijn messen niet meenemen op een vliegtuig.
  Het leek me allemaal zeer vreemd maar wat me eigenlijk echt overtuigde, was dat mijnheer een C-zam toestel had om bancontact(maestro) te accepteren, dit had hij ook nodig op de beurs. Aangezien dit niet een creditcard is vond ik het wel veilig en heb ik betaald.
  Nu heb ik de dingen uitgepakt en niet alle pannen lijken even stevig als diegene die hij heeft laten zien, ze zijn van SR® (Solinger?) en BD® , ik heb ook gekeken of er wel degelijk een ®-tekentje bijstond, maar dit allemaal gehaast want zowel hij als ikzelf waren gehaast.
  Nu heb ik dus een ontvangstbewijs, met bankkaart betaald, aan DP INTERNATIONAL, nu vroeg ik mij af of ik hier niets aan kan doen want ik vind dat ik teveel heb betaald, begrijp me niet verkeerd het lijkt absoluut geen slechte set etc maar zeker niet voor de prijs die ik heb betaald (heb 300€ betaald voor messenset, bestekset en pannenset samen) en heb ze nog niet gewassen/gebruikt dus weet niet hoe ze die test zullen doorstaan.

 43. Ook ik was gisteren 8 november zo stom om het te kopen. Bij de Makro Amsterdam.
  Zag er goed uit en het verhaal klonk goed.
  Man reed ik grijze grote auto. Jaar of 45 zag er ook uit als iemand die dat soort dingen verkoopt op een beurs.
  Weet niet of ik hier nog iets mee kan doen.

 44. Ha Ha Ook ik ben er ingestonken.
  Ik heb een24 delige messenset en een 196 delige gereedschap koffer van uit de auto gekochtop de parkeerplaats van de Praxix in Lelystad.
  En dit voor de prijs van 150,- Euro.
  Ik kreeg het zelfde mooie verhaal te horen wat iedereen die er ingestonken is te horen kreeg.
  Maar wie moet ik wat verwijten?
  Hooguit mij zelf want ik was er zelf bij met mijn volle verstand.
  Daarom vind ik het ook niet terecht dat er zo veel mensen nu op eens op dit forum klagen dat ze belazerd zijn.
  Wij wouden met zijn alle toch zo graag een stiekem koopje hebben om dat we dachten lekker voordelig uit te zijn.
  Eigen schuld dikke bult.
  Ik blijf het maar positief zien dat als ik deze spullen 2 jaar gebruik dan heeft mij dat Euro 6,25 per maand gekost.
  En ik moet eerlijk zeggen dat het er op eerste gezicht redelijk degelijk uitziet.
  Mocht ik het niet willen gebruiken dan heb ik in ieder geval alvast 2 leuke kerst kadootjes.
  Dus tot slot gewoon niet meer doen want dan ben je een oen.

  Holly Nobbe

  Lelystad

 45. Ja, mijn ouders net met pensioen toen,zijn er ook in getrapt. Mooi voor de dochter zgn nieuw potteset terwijl ik een set wilde van Demeyere. Na een korte tijd waren er al deksels ontploft. Potten niet erg proper daar de oren vaststonden met bouten ad binnenkant. Toen viel de bodem er zo maar uit, ontstoken polsen van de zware potte… Uiteindelijk nog maar een 3 tal potte over dir nu voor een spotprijs via marktplaats weg gaan. Veel plezier er mee zou ik zeggen!!!!!

 46. Lief van je dat je die baggere potten weer doorverkoopt. Waar weet-ik-veel hoeveel zware metalen in verwerkt zijn. Gooi die dingen weg en bespaar iemand een aantal jaren leven…

 47. mijn papa er ook ingeluisd. trekt dat bestek op iets? die messen snel bot. die kookpotten waren vr mij, dus best niet gebruiken als dat ontploft. is de kans groot dat dit radioactief is?

 48. Zo bij de hand dat ik ben ,vandaag er toch in getrapt op de parkeerplaats bij de Makro in Amsterdam.
  Kost me €250 voor een panneset,messenset en een bestekset.
  Oplichter heeft vlotte babbel en verteld net van een beurs te komen rijdt in grijze Mutsubitsi SUV kenteken 02-HKR-8
  Dit zal mij nooit meer gebeuren.

  • Mijn vader van 72 is vorige week er ook ingetrapt. Hij ging even een brief posten en toen kwam een auto aangereden met keukenspullen. Mijn vader heeft 2 pannensets, 2 messenset en 2 koffers met bestek allen van het “merk” SR gekocht voor 500 euro. Hij dacht dit is echt een koopje en ons (zijn kinderen) er wel gelukkig mee te maken…

   Wees gewaarschuwd het is oplichterij, je koopt niet wat je denkt te kopen!

 49. In Voorburg (NL) kocht ik in 2002 een koffer met twee cijfersloten erop en een complete ‘Solingen’ messenset. De keurige man vroeg er eerst € 100,00 voor maar uiteindelijk kocht ik de koffer met inhoud voor € 30,00. Er zat een professioneel uitziende folder bij waarin staat vermeld dat het om het bedrijf ‘Rosenbaum International’ ging. Ook hier het verhaal van de beurs. Heb ik hierop verlies geleden? Geen idee! De messenset heb ik door scheiding kort daarna nooit gebruikt. Een mooie koffer, dat wel!

 50. Ik denk dat het niet verboden is om deze sets te verkopen , je kan altijd nee zeggen, toch.
  als je iets echt duurs aangeboden krijgt voor “weing”
  kan je wel nagaan dat het of nep of als het wel echt is ,gestolen is.

 51. Ook ik ben er vandaag naar veel lullen ingetrapt bij de praxis in Heemskerk met het zelfde smoes. Ik zij zelfs als ik het gratis krijg wil ik het niet hebben. Nou voor € 100 zij hij.
  Man ik heb maar 30 nou dan pin je toch even 20 in de praxis. Heb ik gedaan en voor € 50 gekocht. En toen probeerde hij me nog een pannenset voor €150 aan te smeren. Daar ben ik gelukkig niet in getrapt. Maar voel me nu toch belazerd.
  Hij reed in een grijze dikke vette suf en moest nu terug naar München. Man van een jaar of 40 met zwart haar. Kwam van de RAI. Wat doe je dan in beverwijk. Ja moest nog wat af leveren bij een klant. Wat een link miegel.

 52. Men is nog steeds actief met deze manier van verkoop !
  Afgelopen 9 juni 2011 wilde ik net wegrijden van de grote parkeerplaats bij de XL Albert Heijn te Ede, toen er auto met Duits kenteken naast me kwam staan.
  De bestuurder, een keurig nette mijnheer ( type salesmanager), gebaarde mijn raam naar beneden te doen.
  Ik dacht dat hij naar de weg wilde vragen, maar toen volgde het bekende verhaal dat hij net van de beurs kwam etc. etc. Omdat ik toch argwaan kreeg vroeg ik naar zijn I.D. en hij toonde mij zijn werkgevers-pasje, vervolgens liet hij de pannen-set zien en dat zag er zeer professioneel en vertrouwenwekkend uit.
  Toen ik zei dat ik alleen maar 30 euro cash op zak had, vroeg hij mij of ik niet kon pinnen en ik maakte hem wijs dat ik alleen nog maar 70 euro kon pinnen. Het was duidelijk demo materiaal, want ik had op de flyer gezien dat de aanschafprijs 1425 euro was.
  Heb nog gevraagd of het geen gestolen spul was, maar hij gaf aan dat hij in een huurauto zat en met de trein terug moest en het niet zag zitten om die zware doos mee te nemen ?
  Kortom 100 euro gepind en keurig een nota met firma stempel ontvangen.Doordat hij bleef doorzeuren om de rest ( een bestek set en messen set)ook over te nemen, voor weinig geld, begon ik argwaan te krijgen, omdat ik heel duidelijk gesteld had geen geld meer te hebben !
  Thuis gekomen heb ik de pannen set gecontroleerd en ik moet zeggen dat het er heel goed uitzag en ook al zou ik het maar een paar keer kunnen gebruiken, dan heeft het al zijn geld opgebracht.
  Niettemin bleef het aan me knagen en vervolgens op internet deze site aangetroffen om mogelijke nieuwe slachtoffers te voorkomen, want op marktplaats.nl kun je het al niet meer aanbieden.
  Mijn geleerde les : Hebzucht is een slechte raadgever !!!

 53. Hetzelfde verhaal als bovenstaande , zeer gladde kerel met Mitsubitsi 02 HKR 8 , ben er eergisteren in Lokeren ook ingetuind 225 € voor de messenset en de kookpannen , hij wou met mij naar de bank rijden voor geld voor het bestek, toen heb ik afgehaakt . Een pan heb ik getest duurt iets langer dan een gelijkaardige pan om dezelfde hoeveelheid water te koken maar ze blijft wel langer warm . De messen snijden goed , een ervan heb ik met mijn Wüsthof wetstaal wel moeten slijpen . Ik ben in het zak gezet , dit zal mij nooit nog overkomen , en zeggen dat ik steeds aan mijn vrouw zei nooit aan een leurder te kopen !!

 54. Vandaag bij shell benzinestation voorbij Breukelen,richting Amsterdam.
  Het zelfde verhaal Solingen messen en pannen aanbod.
  Hij kwam van de beurs en moest nog naar Munchen,gelukkig niet ingetrapt daar ik genoeg bestek en pannen heb, maar ook omdat ik het niet vertrouwde.
  Toch als je weg rijdt, slaat de twijfel toe, was wel een buitenkansje b.v voor als mijn zoon het huis uit gaat. Toch even googelen en zie hier alle berichten, nu weer met beide benen op de grond en blij dat ik er niet ingetrapt ben.

 55. Het zijn toch best mooie pannen en messen!

  Wanneer je naar een Winkel gaat om deze spullen aan te schaffen ben je misschien wel meer kwijt voor de goedkoopste spullen in de winkel! Is het dan zo erg van slechte kwaliteit?

 56. hallo mij opa had voor de famlie 3 van die sets gekocht kwam aan de deur bij hem de famlie heeft 2 sets gehad en wij een maar ik hebt zij gebruikt voor mij werk maar het zijn zeer slechte messen breken alemaaal stukjes af naar een half jaartje kwaliet zeer slecht dus garentie 25 jaar nee hoor geen garnatie als jij naar zij belt geen ractie nu meer noot geen messen meer van hun gr jeroen

 57. ik heb voor 5 jaar terug de nep berghof messenset gekocht en gebruikt . prijs weet ik niet meer , 100 euro? en tis nog steeds perfect en nog steeds scherp.
  vandaag de pannen set gekocht .12 delige sr-pannenet voor 150 euro .maar ik was er ook broodnodig aan toe . en koop eens wat anders van de ikea ,hema ,blokker , daar laat de kwaliteit ook te wensen over . hij kwam met gladde praatjes , maar als je maar blijft weigeren dan word ie vanzelf goedkoper .
  nu maar afwachten of het een beetje kwaliteit heeft .

 58. Ben er ook vandaag ingestonken bij de Bosrand in Alphen, precies hetzelfde verhaal, moest van beurs zijn laatste pannenset verkopen, ik 150 € betaald, maar eerlijk gezegegd, ze zien er wel gelikt uit. Kijken of ze t uithouden. groet, martin.

 59. ik vertrouwde het al niet… toch wel een messenset gekocht. maar vandaag was hij dus in putten, gelderland. stond op de markt. met een kraampje : faillisement verkoop.groet stephanie

 60. werd aangesproken tijden s de maand november,het had gesneeuwd en was druk bezig de sneeuw vh voetpad te verwijderen.plots stopte een voertuig met een reeds oudere man aan het stuur,hij vroeg de we naar…en kwam plots met het verhaal dat ik hier meermaals gelezen heb!ik had het te druk om dieper op na te denken en moest toch nog eindejaarsgeschenken kopen en…lap ik heb toch maar gekocht!pas nu hebben we de doos met kookpannen geopend en er ontbreekt een nederlandstalige begeleiding!!
  wie kan er ons één bezorgenoor set BAZEL

 61. Vandaag werd ik op mijn werk (baliewerk) in Terneuzen benaderd door een man die zich voorstelde als vertegenwoordiger van koffiezetapparaten, of ik misschien een folder wilde.
  Aangezien ik geen bevoegdheid heb om over dergelijke zaken te beslissen heb ik hem doorverwezen naar onze direkteur op ons hoofdkantoor.
  Hij vertelde mij dat hij ook vertegenwoordiger was voor Solingen. Of ik dat kende?
  Ik ben niet zo thuis in merken en heb gezegd dat ik het merk niet ken. Hij verbaasde zich daarover en noemde een winkel hier in de buurt (die o.a. keukenattributen verkopen) waar hij aan leverde.
  Ik vond hem nogal glad overkomen. Hij kon goed praten en als nuchtere zeeuw ben ik dan al direkt op mijn hoede.
  Terwijl hij naar de deur liep om te vertrekken vertelde hij dat hij juist van een paasbeurs in Goes kwam en nog een pannenset over had. Of ik misschien interesse had? Ik had geen interesse.
  Het hele voorval zat mij niet lekker, ik had er geen goed gevoel bij. Ging googelen op internet en kwam o.a. deze topic tegen. Ik denk dat mijn gevoel goed zat !
  Omschrijving van de persoon: niet al te grote man, ongeveer 1,70 m denk ik. Donker haar, gebruinde huidskleur, beetje gezet figuur, nederlands sprekend. Kwam erg joviaal over, maakte allerlei gebaren en kon het allemaal erg goed vertellen.
  Hij reed in een zilvergrijze station, helaas het kenteken niet genoteerd.

 62. Hallo,
  Ik heb de mogelijkheid gekregen om potten, pannen en messenset te kopen van het merk Steigenberger.
  Heeft iemand daar ervaring mee? Ik kan er niets over terugvinden op internet, tenzij een website van Steinberger (zwitserland) Deze ziet er goed uit.
  Is die Steigenberger vals? Kent iemand dat?

 63. Vandaag hier in Zolder ook bezoek gehad van zo ne gladde Nederlander maar had Duitse nummerplaat en ja heb die genoteerd 🙂
  Had materiaal over van een beurs (messensets en pannen).
  Het was geen golf waar hij mee rond reed maar een grijze mercedes.
  Deze site had ik vroeger al eens bekeken en dus wijselijk gezegd dat ik geen interesse had…..en teleurgesteld droop hij af whiiiiiiiiiiiii

 64. Ben ik nu blij dat ik er niet ingetrapt ben. Wilde boodschappen gaan doen bij de ah in den helder staat er plotseling een vreemde man voor me auto. De man voldoet precies aan de beschrijvingen zoals hierboven wordt vermeld. Hij zei dat hij zaken deed met een bedrijf maar nu faillisement verkoop heeft. Dacht meteen al jaja, maar goed luisterde het verhaal een beetje aan. Uiteindelijke kon ik een pannenset van het merk sr bazel 12 delige incl messenset van het zelfde merk kopen voor 150 euro. Hij reed in een Mercedes bus met een stikker op zijn auto van een bedrijf. Bleek gewoon een magneet plaat te zijn 😛 Had hem eraf getrokken en zei lekker makkelijk he. Hij probeerde zich eruit te lullen waarop ik antwoorde, ga maar snel weg hier met je oplichtings praktijken. Hij is er ook meteen vandoor gegaan.

  Toch was de gezette man tegen de 60 jaar.

  Kijk uit dus in het noorden van het land.

 65. Hoi,
  ik wil ook iedereen graag waarschuwen voor deze man.
  Wat een gewetenloze freak.
  Ik woon zelf in zuid Holland en deze man is volgens mij ook in dit deel bezig met zijn fraude praktijken .
  Zijn tactiek op dit moment.
  Hij gooit eerst een reclame volder door de bus.
  Gewoon op de pc gemaakt zwart/wit.
  Daarin staat beschreven wat hij allemaal wel niet verkoopt.
  Handdoeken, theedoeken,matrassen,kussens enz..
  Allemaal goede merken en voor een spot prijsje.Er staat ook een nummer bij : 06-26447049
  Hij heeft mij een pannen set verkocht merk uit Denemarken normaal prijs 800 of meer ik mocht hem hebben voor 150.
  Klopt natuurlijk voor geen meter toch erin getuind.
  Ik heb het hier niet bij gelaten.
  Ik heb gevraagd aan een kennis of hij hem wilde bellen.
  En inderdaad meneer nam op.
  Zou de volgende dag komen.
  Niet komen opdagen.
  Hem weer laten bellen.Had zogenaamd een ongeluk gehad.
  Maar zou de dag erop zeker komen.
  En inderdaad kwam ook echt.Dus ik was daar ook aanwezig bij die kennis en heb hem geconfronteerd met zij nep artikelen.
  Ik heb meteen duidelijk gemaakt dat ik mijn geld per direckt terug wil en hij zijn troep mee mag nemen.
  Meneer had geen geld, voorgesteld om samen naar de bank te gaan kan hij voor me pinnen.
  Had ook geen bank pas zegt ie.
  Hij zij dit is alles wat ik heb en liet me 60euro zien. Dit meteen afgepakt.
  En mee gelopen naar zijn auto en daar een dekbed uit gehaald.Ik weet het het is rommel maar beter iets dan niets.
  Meneer met staar tussen de benen vertrokken.

  Beschrijving: Een wat dikke man, praat met een duidelijk Duits accent ,Blond haar,oogt normaal en betrouwbaar, vlotte babbel heeft overal een verklaring voor.

 66. Kenteken is .39-NZN-9. Het betreft een grijze KIA.
  Hij was vandaag bij de Makro in Groningen en ja, wij zijn een messenset rijker.

  Man was rond de 40 jaar.

 67. hallo beste mensen, ik heb een tijd geleden ook een messenset gekocht ( 9 delen in koffer). Man kwam restaurant binnen, waar ik als kok werk. Op de beschrijving in de koffer staat als originele prijs 645 euro. Is natuurlijk onzin, als ik het dan voor 40 euro krijg. begrijp je wel vanzelf dat het ergens niet klopt. Maar voor geen 5 euro per stuk is het dus helemaal geen miskoop. Werk er veel mee en bij professioneel gebruik ( dus geen rare dingen mee doen) gaan ze best lang mee. Verkooperspraatjes vind je overal, ook op de markt in de stadt. Dus gewoon je hersens gebruiken als je iets 600 euro goedkoper krijgt dan op het prijskaartje staat.

 68. En natuurlijk met een gevoel naar huis gereden “ik weet het niet”
  gelijk zoeken op het merk SR en wat denk je?
  Hit nummer 1 op google.nl deze pagina.

  In Heereveen bij de Jumbo o pparkeerplaats.
  Komt aanrijden en …….. nou ja de verhalen staan hier boven wel.
  wou inderdaad vor de btw prijs doen maar zoveel had ik niet op zak (100,-) uit eindelijk voor 40 euro mee gekregen een messenset 10 delig van SR. blij dat ik niet heb gepind voor 100 euro toch een klein cadeau voor de vrouw en een hoop lol, kan er nu wel om lachen allen doordat ik er erg weinig voor heb betaald.

 69. In Maasmechelen ook bezoek gekregen. Zilverkleurige audi A6 nieuw model. Nederlandse nummerplaat maar afkomstig uit Tilburg. Zwart lederen interieur met houten inleg. De verkoper was een tengere goedgeklede man met roodkleurig haar. Zijn bedrijf zat in Zwitserland en hij kwam net van een beurs. Hij had nog wat spulletjes van de demonstratie over die hij kwijt wilde omdat hij er anders BTW over zou moeten betalen en dat wilde hij niet. Uiteindelijk in zen lulverhaal getrapt en nu zitten we hier met 2 12-delige pannensetten 2 10-delige messensetten en een bestekset van het merk S & R. Wat voel je je toch stom achteraf!

 70. Nou lekker, Vandaag zo’n mooie SR messenset gekocht voor 75,- euro.
  Hoop dat het lang meegaat.

  Beschrijving: Oude man,wit baardje, grijze Renault Twingo (gehuurd op Schiphol)
  Rijd rond in Schoorl NH.

  Groet, Gelukkige messenset bezitter.

 71. Nou ik ben er dus ook ingetrapt. Hij reed rond in Wemeldinge( ZLD). Werdt aangesproken toen ik mijn auto aan het wassen was. Het is precies dezelfde man als in de andere omschrijvingen. Ook de auto. Toen ik eenmaal binnen was met mijn messenset had ik er toch geen goed gevoel over maar die man weet heel goed hoe hij je moet inpakken. Stom dat ik er ingetrapt ben.

 72. Ja, ook wij zijn erin getrapt…
  Net terug van boodschappen doen werden we aangehouden door een man van middelbare leeftijd, Haags accent. Lijkt niet op de overige beschrijvingen. Reed in een nieuwe Kia in noord Eindhoven.
  Ook hetzelfde BTW verhaal. Op zich zijn we er niet zo heel slecht vanaf gekomen, wij hebben €50 betaald voor een 24 delige set.
  Beetje stom is het wel…

 73. Hahaha herkenbaar verhaal. Ik heb mijn man er even bij geroepen want die heeft de deal van zijn leven gemaakt; een hele koffer voor € 20,00 !!!!!
  Vorige week op vakantie gegaan. Op heenweg lekker gepicknickd op een parkeerplaats net voor Amsterdam. Daar werden we aangesproken door een oudere man die vertelde dat hij met pensioen ging en dat hij op de beurs nog wat koffers had kunnen scoren. Nee, zijn kinderen hoefden niet meer, die waren al voorzien. Hij vertelde dat zijn moeder uit Breda kwam (t Ginniken).
  Om een lang verhaal kort te maken…….wij zijn er dus ook ingetuind. Ik was zijn verhaal al snel beu maar mijn man liep toch maar even mee naar de auto (ik dacht nog om hem daar vervolgens af te wimpelen). Komt hij daarna terug met zijn nieuwe aanwinst.
  Wat voor auto het was, ik heb geen idee, maar volgens mij krijgen ze wel korting want ook deze man reed in een lichtgrijze auto met kenteken 64-NS-ZT
  Helaas, als je op deze site terechtkomt en weet om wat voor auto’s / verhalen het gaat, heb je toch je aankoop al gedaan.
  Ik zal dit verhaal doorgeven aan de politie, meer kan ik niet doen. En mijn man………….die is nog steeds blij met zijn messenset.

 74. Vandaag bij de Hornbach Tilburg een man met zwart leren jas jeans
  zwart golvend haar en normaal postuur
  en jonge jongen in een bruin grijze KIA stationwagon Kenteken BOR NE 140 Duits kenteken Voor €400, pannen en messenset Mijn man wilde me verassen omdat we net een nieuwe keuken hadden. In goed vertrouwen. We balen ervan dat dit soort mensen zo werken, Wel gemeld bij de politie heeft iemand een idee waar deze wagen zich bevindt graag mailen marjadebij57@hotmail.com

 75. Kwam man van tegen de 50 jaar in Arnhem in nieuwbouwwijk aanbellen. Ik huurde net nieuw huis. Hij deed eerst alsof hij geinteresseerd was om te huren. Vervolgens kwam hij met verkooppraatje. Vroeg of ik interesse had in een pannenset. Wilde dit binnen laten zien… De laatste set! Voor 100,- ipv 1400,- ofzo. Hij verkocht heel veel, ook in andere nieuwbouwwijken zei hij. De pannenset, AMC, zag er goed uit. Ook certificaten en garantie liet hij zien.

  Toen ik zei dat ik niet zo goedgelovig ben, liet hij snel passport en foto’s van kinderen zien. Wilde naam overnemen van passport, maar stopte deze weg en noemde toen de naam; Frans Kunst.

  Benoemd dat ik met vriendin overleg en dan bel als we interesse hadden. Hij noemde hem dan misschien neit meer te hebben. Ik zei: die gok neem ik dan.

  Na twee keer de hand schudden vertrok hij snel weer. Heb niet gezien in wat voor auto hij reed. Hij beweerde in de buurt te wonen.

 76. Ja hoor, wij zijn er ook ingetrapt. Pannenset aangekocht.
  Deze meneer reed in een KIA suv met kenteken 39 NZN 9.
  Het was bij de gamma in Lelystad.
  Waarom ik het kenteken heb genoteerd weet ik niet zal wel een gevoel zijn geweest dat er iets niet klopt.
  Stom dat we er zijn ingetrapt.
  Pannen nog niet gebruikt. Kunnen alleen maar hopen dat ze een tijdje meegaan.

 77. Deze persoon is ook in Den Helder bezig met zijn verkoop praatje. Hij rijdt in een keurige bestelwagen met het kenmerk erop dat het een onbenoemd logistiek en koeriers bedrijf is met het volgende telefoonnummer 0681447848. Op de parkeerplaats van de Schooten Plaza werden wij aangesproken. En werkelijk waar het ziet er schitterend uit en voelt ook heel degelijk aan dus voor 400 euro een set pannen, messenset en 12 delige cassette gekocht. De volgende dag even op internet gekeken en kwammen we een heleboel negatieve berichten tegen. Ik kan het nog niet bevestigen omdat het pas gebruikt gaat worden in de nieuwe keuken.

 78. Ook zo een pannenset gekocht vandaag. Was van een vertegenwoordiger, liet me zijn pasje zien en wilde het wel kwijt als ik er iets mee kon, Je hapt er gewoon in voor die 150 euries. Thuis gekomen lijkt de SR Bazel pannenset er wel goed uit te zien. Ook een messenset erbij “gekregen”. Nu lees ik hierboven iets over slechte metalen uit china, maar hoe weet je dat zeker? Wellicht is het gewoon prima kwaliteit, maar toch slaat te twijfel toe. De linkjes van de originele poster zijn verdwenen, zou toch iets meer willen weten over de kwaliteit en of dat inderdaad slecht voor de gezondheid is. Dat zou dan echt schandalig zijn! Hoe kom je daar achter?

 79. De post werd in 2008 geschreven, dus das al een tijdje geleden, sorry voor de dode links. Ik zal proberen er nog een paar nieuwe bij te voegen…

  Of de messenset of pannenset nu echt van slecht metaal gemaakt is (waarbij er niet wordt gekeken naar welke soort, waar het geweest is, bvb ziekenhuis etc) kan ik natuurlijk niet zeggen – daarvoor zou je ze moeten laten onderzoeken op hun samenstelling. Mischien is het gewoon geen goede kwaliteit, of is het echt het laatste van de serie.

  Maar als ik naar het aantal posten kijk, à rato van 2, 3 per week, zijn er toch veel van deze vertegenwoordigers die altijd iets ‘over’ houden. Volgens mij is er een groep mensen bezig die hiermee (goed) zijn brood verdient.

  Mijn gezond verstand zegt me dat als dit echt eerlijke waar zou zijn, dit op een andere manier zou verkocht worden dan zoals het nu gebeurt !

 80. Moest ik ook vandaag erin trappen ? Precies, na je stommmiteit ga pas zoeken (op internet bijvoorbeeld). Ook 2 SR Bern pannenset met messenset. Wat wel opvalt is dat dit set vermeld staat bij
  http://www.brandclub.nl van NaVH( nieuw amsterdams veilinghuis) als Pannenset Bern SR Swiss.
  Nu weet ik niet of ik in de lucht moet springen of … dit weet ik ook niet.

 81. Vandaag actief in omgeving van Gelderland ik werk in Nijkerk komt er zo kerel binnenlopen met ze beurs babbel dat hij nog 2 sets messen over heeft. winkelwaarde ruim 889 euro..ik zou zo mooi koffertje krijgen met 95% korting voor zo 60 euro mocht k een mooie GLOBAL bestekset kopen! nou die zijn met gaatjes in de handvaten toevallig dat ik het wist en zei meteen nee bedankt. Toen begon die over een doos pannen die die over had echte edelstalen pannen..winkelwaarde 1475 euro..met prijskaartje eraan en de hele bende voor 125 euro mocht ik hem overnemen. Ik zei nee bedankt succes ermee! Daarna gelijk de politie gebeld hier en kenteken doorgegeven. En zonder grappen komt er 2 uur later een wit bestelbusje die mij zogenaamd GLOBAL gereedschap wilt verkopen!!! ik zeg nee bedankt en een andere kerel verderop stinkt erwel in..zonde ik was te laat maar had wel weer de politie ingelicht en die hebben hem aan kunnen houden en boete gegeven voor verkeerd parkeren..maar spullen niet in beslag genomen ofzo natuurlijk..die boete had die kerel al betaald voor hem..LET ER OP koop niet zulke dingen uit een kofferbak of een busje. 10 van de 10x zijn het Kampers/Zigeuners die de boel oplichten!! Hopelijk bespaar ik hiermee iemand een berg geld.

 82. vandaag was hij in Zwolle op de parkeerplaats bij AAlanden. DB excellence pannenset en gratis messenset erbij. Zouden meer dan 2000euro korting krijgen omdat het showmodellen waren geweest, hij er al genoeg van had en wij nog zo jong stel waren.

 83. Begin september heeft er zo’n zigeuner mijn vader opgelicht in Heule bij Kortrijk; 2 messensets, potten, bestekken en zowaar 4 viseuses gratis. En allemaal voor geen geld! Op het eerste zicht ziet het materiaal er OK uit, maar als je even naar de website surft: http://www.steigenberger-worldwide.com/ en dat op whois intikt, kom je op een Duitse handelsfirma uit:
  T&U Handel und Service GmbH
  Andreas van de Vinne (steigenberger.worldwide@gmail.com)
  +49.0049215712655
  Fax: +49.0049215712448
  Poststrasse 44
  Nettetal, 41334
  DE
  We hebben wat gerief gekregen en op dit moment zijn er 2 deksels van de potten in de vaatwas ontploft. De handgreep met de temperatuuraanduiding kan blijkbaar niet tegen vaatwastemperaturen.

  Van de rest hoor je me nog.

  • heb de zelfde set denk ik maar in de gebruiksaanwijzing staat dat de potten in de vaatwasser mogen maar de deksels niet i.v.m de thermosstaat heb nu na een maand of 5 nog geen problemen hoop dat het zo blijft

 84. Nog een reactie: net zoals die rondreizende slijpers, zie http://www.herrebout.com/nucleus/geperstkonijn.php?itemid=147

  stel ik mij de vraag of die verkopers wel wettelijk in orde zijn. En dan bedoel ik niet enkel wat betreft leurkaarten, maar ook fiscaal. Als dat zigeuners zijn, dan is er heel veel kans dat ze niet braaf hun inkomsten aangeven. Zoals je in bovenstaande link kunt lezen zit de Belgische belastingsinspectie al achter de messenslijpers. Misschien is dit ook een manier om de keukengerief-versjacheraars te stoppen.

 85. Ook ik ben erin getrapt in een onbewaakt ogenblik was ik zo stom om de pannenset, de messenset en de bestekset te kopen.
  De griezel reed in een nieuwe beige Kia met NL-kenteken.

 86. mijn opa heeft voor elk kleinkind zo iets gekocht. we zijn met 14(dus veel geld). ik vond dit al raar dus ben ik het een beetje gaan opzoeken.. maar waar ergens kan ik en mijn familie onze klachten kwijt? het gaat over veeeel geld dus we zouden deze meneer graag nog eens terug zien.

 87. Zo, dit is nogal wat zeg! Een vriend van me is er een tijdje geleden ook ingestonken, hij had het namelijk over die messensets en ik vond het wel interessant om evt over te nemen. Op zich zien ze er nog niet eens zo slecht uit, geen 900 euro waard, maar beter dan de gemiddelde blokker/action kwaliteit. Weet nog niet wat hij ervoor betaald heeft, maar hoop dat het niet teveel is geweest. Maar op zich, als je niet meer dan 100 euro hebt betaald, dan heb je toch best een leuke set voor weinig geld, ook de slechte kwaliteit messen zijn gauw een stuk meer dan 4 euro per stuk.
  Dit was trouwens in castricum.

 88. Twee jaar geleden voor 99 euro bij brandschade Eindhoven een 6-delige Berghaus set + stoominzet deksels glas in mooie doos aangeschaft, omdat we inductie gingen koken. In de vaatwasser is nu van de kleinste pan de knop los door corrosie. Pannen voldoen tot nu toe prima. In revieuws zou Berghaus het nederlandse merk van Berghoff zijn, met levenslange garantie. Berghoff Telefoon Belgie is chronisch in gesprek, het email adres linda.buelens@berghoff.be reageert niet op de vraag waar een knop is te verkrijgen.Provisorisch het kleine deksel van greepje voorzien en de deksels niet meer in vaatwasser.Voor deze zeer lage prijs hadden we geen hoge verwachtingen, dus het valt wel mee

 89. hallo, mijn schoonbroer is er verleden week ook ingeluisd. Op de parking van de Delhaize in Gent. Heeft ook koffer met bestek gekocht en pannenset voor respectievelijk 120 en 80 euro. Voor de rest zelfde verhaal … beurs… vliegtuig
  november 2011

 90. Hij is vandaag ook bij mij geweest,pannenset gekocht maar had geen geld bij me dus mag het overmaken.
  Vertrouwde het ook niet maar dacht als ik het toch niet meteen hoef te betalen, probeer ik het eerst uit.
  Denk dat ik hem ga bellen dat hij het weer kan komen ophalen als ik dit zo lees.
  Wel vreemd dat ik het niet meteen hoefde te betalen…

  Ps ik heb wel een kaartje met tel nummer gekregen dus ben benieuwt of het klopt.

 91. De mannen achter de grootschalige fraude zijn (naam en adres verwijderd) in Zwitserland en (naam en adres verwijderd), Zwitserland. Zij verkopen al deze producten aan venters door heel Europa en met de volgende bedrijven in Zwitserland wassen zij hun geld hiermee wit: http://www.zurchnerzumefa.com/contact.asp en http://www.moneyhouse.ch/p/wessels_ronald_petrus_gerardus_susanne-5374742/index.htm
  Het helpt niet alleen om te klagen maar ook te melden bij de lokale politie en de overheid en politie in Zwitserland middels volgende email adressen: info.kapo@ar.ch en gemeinde@wolfhalden.ar.ch

  Nota van de Rik : via studio60.nl krijg ik de info dat het meegeven van de namen en adressen samen met de beschuldiging daarbij niet door de beugel kan, en dit wegens de wet op de persoonbescherming. De namen en het adres van de personen werden dan ook verwijderd.

 92. En ja hoor de beste man was vandaag weer actief bij de Makro in Amsterdam. Hij reed in een KIA met kenteken 39-NZN-9. Hij bood mij een pannenset aan, echter ik had geen interesse. Hij ging verder bij andere auto’s. In een ooghoek zag ik een politiebusje staan. Terwijl hij bezig was bij andere mensen sprak ik de politie aan (die in burger aan het shoppen waren bij de makro). Zij hebben mijn tip ter harte genomen en er werk van gemaakt. Is ie toch mooi de verkeerde tegen het lijf gelopen. En ja ook mij liet hij zijn pasje zien en de garantiepapieren lagen al op de bijrijderstoel.

 93. 07-12-11 Opnieuw actief rondom de makro/sligro in Amsterdam in grijze bestel kenteken 1VHJ54 met opschrift bestel- snelkoeriersdienst met telnr 0681447848. naam Wim Le Moine. Nu met verhaal over twee failliete winkels waar hij z’n spullen niet meer aan kwijt kon.Was niet alert genoeg om het wonderlijke van deze aanbieding snel genoeg door te hebben. ben 12delige pannenset + 10delige messenset rijker, à 200euro. tsja hoop dat ze een tijdje meegaan.

 94. Beste Truus. Dan heb je het beter gedaan dan mijn vriend. Die is vandaag 250 euro armer aan een 12-delig SR pannenset DAVOS genaamd. Heb jij deze ook? In Oostzaan waren ze actief. Doodleuk de winkel ingelopen. Ik vertrouwde het niet en ben op internet gaan zoeken. Al snel kwam ik op deze site terrecht….

 95. Ik heb ook een jaartje geleden zo een koffertje gekocht.
  Ik heb het nog niet gebruikt, ik weet wel dat ik er euro 50,00 voor betaald heb. mooi pronkstuk.
  Misschien had hij het ook nog wel voor euro 25,00 verkocht.
  dus goed afdingen.
  Hans

 96. Hallo IK ben Gé Springer ik ben zo gek als een deur en verkoop al jaren minstens 50 jaar rommel langs de straat ik rijd nu in een golf station met nl kenteken 23-RDH-3 ik woon in de Maandagsewetering 58 Noordwijkerhout tot ziens.

 97. net in schoten bij antwerpen een koffertje met 24 messen “steigenberger” gekocht voor 30 euro hetzelfde beursverhaal en niet over de grens raken met de messen

 98. Ik ben wel de grootste oen 70 jaar en er ingestonken voor 1500 euro voor 4 sets pannen 4 sets messen 1 casette.Op hetzelfde verhaal Naar de beurs geweest en moest naar Zurich .Dit was afgelopen maandag in Nieuwegein Sprak met woonwagen aksent ongv 40 jaar 180cm Suzuky swift vrij nieuw Wie kan mij inlichtingen geven?

 99. Ik ben niet ontevreden over de 12 delige SR pannenset als je kijkt naar de prijs kwaliteit verhouding € 100.00.
  De pannen zien er degelijk uit en zijn echt wel van roestvrij staal handvatten worden niet heet en zijn makkelijk schoon te maken en makkelijk in gebruik goed stapelbaar .Laten ze dan misschien maar 3 jaar meegaan dan wordt het toch weer tijd voor wat nieuws, merk pannen zien er dan ook niet meer uit ! Dus of ze nou uit China of Zwitserland komen zal mij een worst wezen.
  Ik heb zelfs mijn 4 maanden oude BK pannen verkocht omdat ik daar mijn vingers aanbrand , klote dingen moeilijk schoon maken en veel te duur.

 100. Ik ben er vandaag ook ingestonken. Ook zelfde verhaal als hierboven. Twee mannen reden in een volgens mij nieuwe bmw x5 in Arnhem. Kenteken niet genoteerd. Ik kwam net van de Makelaar Kuiper in Arnhem aflopen toen ze er aan kwamen rijden en mij aanspraken toen ik naar mijn auto liep. 1 man deed zich voor als de directeur van de firm Springler Royal. Hij was met zijn zoon en ging bij belangrijke relaties rond omdat hij deze wat weg wilde geven. Hij kwam van een beurs hele mooie aanbieding bijna voor niets….blabla. 365 vestigingen. Hij woont Amersfoort vertelde hij en hij zat voor zijn werk bijna 8 maanden per jaar in Duitsland. Heb voor 300 euro een 12 delige pannenset van SR Bern limided Edition, koffer met 11 delig bestek en nog een tas met messen. Contant afrekenen geen bon. Ik kreeg wel een kaartje mee na betaling. Springler Royal, Tackenweide 26, 46446 Emmerich, Deutschland, Tel: 0049-2822689801/ Tottikonstrasse 66, Stans CH-6370, Schweiz Tel: 0041-416110436/ Fax 0041-416110437

 101. Mijn pa heeft vandaag ook een schitterende SR Schweiz pannenset gekocht bij deheer le Moine,
  Ik werd met mijn pa aangesproken op het parkeerterrein van de Marko in Wateringen.
  Een verhaal dat ie met spul achterin zat van een failliet bedrijf, en dat ie er vanaf moest.
  Waaronder pannen, maar ook messensets, besteksets enz.

  Al met al zien de pannen er prima uit, nog niet gebruikt verder.

  Ik heb wel wat foto’s gemaakt van deze vriendelijke verkoper, zie hieronder:

  http://www.sendspace.com/file/5owlrw
  http://www.sendspace.com/file/tzsf5v
  http://www.sendspace.com/file/h59jma

 102. hij is nu bezig in zwolle. ben er net ingestonken. 70 euro voor een messenset van zogenaamd 895 euro ofzoiets. merk: BK ijskoude oplichter die man. Hij beweerde dat hij in zwolle had gestaan met een marktkraam en dat hij zijn spullen voor 90 procent mocht verkopen. Ook bij mij rinkelden er alarmbelletjes dat het te mooi was om waar te zijn, maar het mocht niet baten, die belletjes kwamen niet aan.

 103. Er is nu ook iemand bezig in omgeving Woubrugge (Leiden)
  Rijdt in sport BMW, donker krullend haar tussen de 30 en 40 jaar. Slank postuur in net pak. Heeft om half 12 mijn moeder opgelicht.

  • Carla E zegt ; Daar zou ik nou echt niet intuinen.

   Maar ook ik kwam thuis met een koffer met messen en scharen enz.
   Het zag er goed uit en het leek mij de moeite waard.S.M.G.het zegt mij niets. Dus keek ik net op het internet

   Het kostte 795,- euro, voor mij 150,-alleen de btw kosten.
   Achteraf ook lulkoek, Maar ik stond net veel thuinplanten in de auto te laden en lette op of het geen truc was om mij van iets af te leiden of zo iets.Want ik laat mij niet graag in de maling nemen.
   Even later was 100,- genoeg en dan mocht ik het meenemen.
   Ik vond het spul ineens wel een beetje interessant ,want mijn zoon zei wel eens tegen mij, ‘Mam koop nou ook eens een blok met messen wat ik ook thuis heb. Dat was voor mij een reden genoeg.

   Ik vond 50,-euro genoeg.
   Ik kon ook pinnen bij de pinautomaat zei hij.
   Maar dat was ik niet van plan.
   De man met de grote brons kleurige Kia stond ook inderdaad vlak bij de pinautomaat viel mij later op.
   Op 9 Mei om 5 uur op een parkeerplaats bij het winkelcentrum in Hoofddorp Overbos.
   Hij had een Duits kenteken. BORN-NE-140.
   De man schatte ik rond de 50 met een bril.
   Hij probeerde met een accent te praten en verontschuldigde zich dat hij wel goed Nederlands sprak want hij had een Nederlandse moeder.

   Wat mij bezielde weet ik niet ,maar ik durfde het avontuur wel aan. Maar vroeg mij af wat er achter zit.
   NOU, DIT DUS !!!
   Ik heb het nog amper bekeken,maar ik dacht dat het er wel goed uitzag.maar dat moet nog blijken. Maar het prijskaartje van 795,-euro zat er niet meer in.

 104. Vandaag ook iemand gehad, in Bunschoten-Spakenburg, was de hond aan het uitlaten en hij reed mee naar mijn huis. Liet me de pannenset zien, daarna de messenzet. Eerst had hij het niet over geld, daarna werd het 2 messen betalen de rest, incl. pannenset gratis. Hij had een grijze huurauto, weet helaas geen kenteken en merk, ging zo snel. Hij kwam van een beurs af en had nog 1 set over. moest vliegen en wilde graag van de messenset af. nadat ik er geen geld voor over had, ging hij er als een haas vandoor. Nu ik dit allemaal lees, ben ik blij dat ik naar mijn gevoel heb geluisterd!

 105. Juist ook dupe geweest van een man die hier in de kledingzaak te Antwerpen stad Sollinger messsen en AMC potten kwam verkopen, met een heel verhaal erond. De echte waarde was 1500 euro, en wij kregen 90%korting. Dan ging hij uiteindelijk nr 120 euro voor beiden, omdat wij het waren?! Wij zijn erin getrapt maar gingen het eens googlen. Toen zagen we vele recensies over deze oplichterij. Wij zijn gaan zoeken nr hem in de buurt en vonden zijn auto met nederlandse nummerplaat. Wij hebben de politie gebeld en hem terug binnen gelokt onder het voorwendsel nog een set te willen kopen. Hij is erin getrapt en meneer is nu mee met de politie! Oppassen dus voor pannen en messen :-))

  • Heden 24 mei 2012 ben ik er ook ingetuind. Gekleurde man, zwart haar, rijdend in zwarte SUV met Duits Kenteken, toonde kaartje met naam M van Boxtel. Solingen bestek 12 delig cassette incl koffer waarde 1150 euro, vroeg 250 euro, zijnde de btw als betaling. Na lange aarzeling, hij kwam betrouwbaar over, inderdaad bekende beurs verhaal en laatste cassette, gaf ik 100 euro. DOM DOM DOM Dit gebeurde in Leiden.
   Nou ja, ik ga kijken hoe lamg de lepels en vorken voldoen (messen gauw bot, lees ik) en kijken of visite de namaak door heeft. 😉

 106. Weer een slachtoffer meneer rijdt nu een zwarte BMW x6 kan iemand mij vertellen of deze pannen echo gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Of is dat verhaal verzonnen en verteld iedereen het gewoon verder

 107. net opgelicht met een boormachien van bdcrafttools en een pannenset voor 135 euro meneer had geen geld voor brood zei die. is een wat oudere vent haar achterover. hij zei zelfs heb gaten in me schoenen wat een engerd zeg. beetje zielig doen als die terug kom schop ik hem deruit hij is nu in forepark! LEIDSCHENDAM

 108. WAARSCHUWING REGIO UTRECHT:
  Hij is net bij ons in Leersum geweest om gereedschap aan te bieden. Hij rijdt in een zwarte Smart Forfour met volgens ons Duits kenteken. Het is een wat oudere kalende man en heeft inderdaad het verhaal over dat hij net van een beurs komt. Wij hebben gelukkig niks gekocht want we vertrouwde het niet. We vonden het namelijk idioot dat er iemand hele tijd bij ons voor de deur stond te claxoneren en niet zijn auto uit kwam.
  Adres op het kaartje wat we gekregen hebben is Tackenweide 36, 46446 Emmerich. Dit adres voor voor al zijn “ondernemingen” gebruikt.
  Mensen trap er niet in het is een grote oplichter!!!!

 109. Net ook 2 jongens in bilthoven/de bilt met pannenset van SR en een pannenset, waren bij biltse hoek en hilton in soest geweest. Rijden beide in een bmw met kenteken DN…?

 110. Afgelopen donderdag in Kleef, Duitsland aangesproken door een man op de parkeerplaats van de Aldi. Hij vertelde het bekende verhaal over die beurs en een pannenset en een messenset die was aanbetaald, maar nooit opgehaald….vreemd verhaal natuurlijk. Zakte binne 5 minuten van 350 naar 100 euro voor de pannenset…
  Heb niets gekocht want vertrouwde het zaakje toch niet.
  Korte gladde man met brabants? dialect, reed in donkerblauwe golf met NL kenteken….pas op dus!

 111. Vandaag ook voor mij hetzelfde verhaal op de parkeerplaats van de Praxis, de man van middelbare leeftijd was bij een dure keukenzaak in Roermond geweest om demonstratie te geven, had nog 1 koffer over en wilde die niet mee terug nemen, mocht hem voor alleen de BTW hebben…. na wat gehandel over en weer voor 50 euro de messenset gekocht.
  Tsja, wat kan ik er over zeggen… vond het een vreemd verhaal, maar hij is snel en ik hou van koopjes… foute combi, maar wel een leuk koffertje en hopelijk wel redelijke messen…

 112. Vandaag, in Elst (Utr.) ook een pannenset, messenset en bestekset gekocht ( merk: Aus Meisterhand Chromstahl ) van een gebruinde 40er in een witte Audi met duits kenteken, die zojuist een demonstratie had gegeven in een motel en terug moest naar Zwitserland maar de set liever kwijt was vanwege inklaring aan de grens.Wel goede zaken gedaan. ( bijna voor niets ) en hij heeft het ook nog voor ons in de garage gezet. 30 jaar garantie maar ook geen gegevens erbij. Ik vind het toch maar een knap stukje werk hoe deze mensen dit toch maar weer weten te verkopen.
  Mijn advies, gewoon blijven lachen.

  • Vandaag in Maarn (Utrecht) ook gebruinde 40er ook met auto (gehuurd bij Herz) met duits kenteken.. op weg naar schiphol…moest ook naar Zwitserland…moet pannen set (waarde 1525 euro!) kwijt kan niet mee in vliegtuig..etc…bla bla . Pannen set ziet er gelikt uit…ook 30jr garantie..(kan weg voor 200euro!!)…inderdaad blijven lachen, goed advies. Toch blijft het knagen. Is dit van diefstal afkomstig??

 113. Net in stad Utrecht, attente man in koks kleren gekleed van rond de 35 jaar in een grijze audi Q? duits kenteken.
  Hij kwam met een verhaal dat hij een workshop had gegeven in een Hotel in de buurt. Ik was wel geintereseerd in het messen set. Dus ik even naar binnen(met het messen set) om geld te halen, owja, en ook meteen even het verhaal ferivieren bij het Hotel wat mij bekent was. Daar vertelde ze me dat ze dit belletje al vaker hadden gehoord. Dus zij hebben de politie er op afgestuurd. Tegelijkertijd schil ik een appeltje met mijn nieuwe messen, niet erg scherp, wel erg mooi en gratis.

  Mocht de politie nog succes hebben dan laat ik het jullie weten.

 114. Vandaag in Geel gebruinde ietswat kleinere man kalend en 55+ bood een gereedschapsset “kraft” aan. Maar blauw ipv rood. Geen echte “kraft” dus. Kwam zogezegd van de beurs van Luik. Nederlands kenteken. Mijn man stond er even met te praten. Mooi gedrukte brochure. Set kostte normaal 900 euro. Mijn man hapte niet direct toe en uiteindelijk kostte het nog 50 euro. Man wou nog niet en ik kwam buiten en zei: “wat is het?” “Een die potten en pannen verkoopt of een die messensets van de beurs verkoopt”. Had geen idee dat dit soort “praktijken” ook met gereedschap gebeurde. De man schrok en liep vlug naar zijn auto en vertrok met gierende banden.

 115. ben ook opgelicht, zo’n 10 jaar geleden. Maar, ik moet zeggen dat we de potten en messen set intensief gebruiken al al die jaren, en afgenomen van het dekselhandvat (dat gewoon absoluut waardeloos is) is alles nog perfect in orde. Geen zacht of aangetast metaal, geen blutsen, sluiten netjes af, blinken en houden goed de warmte op. Vaatwasser in en uit, geen probleem. Ik zoek dus wel een alternatief voor de handvaten (suggesties welkom). Misschien moet ik gewoon een nieuwe set kopen voor een prikje op het internet gezien de meeste mensen, nadat ze vernemen dat ze opgelicht zijn plots de set waardeloos vinden. Ik bedenk me soms wat bekende merken voor woekerwinsten moeten maken op dit soort setten als je ze echt zo goedkoop kan laten maken voor een redelijke goede kwaliteit…

 116. Heb ik me in 2008 ook laten bedotten, maar net als Mark hierboven schrijft moet ik zeggen dat ik nog steeds best tevreden ben over m’n pannen, potten, messen en bestek. Het was een dure aankoop, maar over de jaren heen…

 117. Vandaag er zo te lezen dus ook hardstikke ingestonken. Luxe grijze auto met duits kenteken, vlotte gebruinde man in Den Helder de Schooten. Luxe pannenset van Excellence! Meneer kwam van verschillende keukenbedrijven en had nog 2 sets over. Moest om 5 uur in dusseldorf zijn om zijn auto in te leveren en daarna richting Genevé naar zijn dochter. Al kon meneer zijn auto maar voltanken dan was het goed. Set normaal 1400 euro en moest er echt vanaf. Set ziet er erg mooi uit ik ben benieuwd hoelang het dus meegaat ipv 30 garantie. Andere mensen om mijn heen vertrouwde het niet maar ja toch erin gestonken. Mocht absoluut de set niet doorverkopen want dat zou hem zijn baan gaan kosten.

 118. tja, ik ben 62 en vertrouw nooit iemand die mij iets probeert te verkopen aan de deur of zo. Op terugweg van Bremen maak ik een stop net voor de grens van Venlo en er stopt een VW naast mij (nr plaat 73-RBV-9). De man spreekt mij aan met het verhaal dat hij terug komt van een beurs uit Hamburg en nog wat restant keukenspullen bij zich heeft die hij aan een prikje wil verkopen. Heb in principe geen interesse, maar kijk toch even naar het tasje met 9 messen (Profiline, Classic Line). heeft ook een doos met set pannen. De messen zijn 695 Euro waard (staat op een geplastifieerd foldertje met uitleg over gebruik in 3 talen). Vraagt er 200 Eur voor; ik heb maar 100 bij en het is goed. De pannen? Wat geef je ? 50 ? nee, nee ! 200 ? ik niet. Komt uiteraard zeer betrouwbaar over, een oudere man, gezet en sprak met “hollands” accent, wonende in Veno. Ik vroeg zijn firma kaartje en kreeg het; schreef er zijn privé tel. nr zelfs op ! Voltastraat 7, Venlo-Blerick.
  ik voelde mij onderweg naar huis al bedot en nu bij nakijken op internet nog meer … Als dit dezelfde man is, dan is hij toch wrl goed bezig al die jaren 😦

 119. Ik heb deze pannenset 4 à 5 jaar geleden cadeau gekregen bij onze nieuwe keuken. Wilde een nieuw deksel voor de pan dus zocht op internet naar een verdeler en lees nu al deze verhalen… Wel ongelooflijk dat een grote keukengigant ook in zee gaat met deze oplichters??? Was eigenlijk wel tevreden over de kwaliteit (behalve deksels). Gebruik ze dagelijks.

 120. Nou, heb mij dus ook net laten neppen. ’t Zelfde verhaal mooie auto, Duits kenteken enz. Ge.lukkig geen pannenset genomen. Dit alles bij winkelcentrum de Mare in Alkmaar.

 121. shit! Ook gefopt?? Net gekocht in Genk.. Tja, so be it dan maar.. Hopelijk vallen ze toch een beetje mee, en anders krijgt iemand ze al s trouwcadeau 😉

 122. HIJ WAS IN ANTWERPEN 1 OKT 2012
  BOOD POTTEN EN PANNEN AAN VAN BD
  HIJ ZEI DAT HET BEDRIJF DE BOEKEN NEER GING LEGGEN
  DE VOLGENDE DAG, BOOD ZE AAN VOOR 150,00 EN ZE KWAMEN VAN 1500
  DEZE MAN WAS ONG 35 EN ZONNEBANK BRUIN
  EN HEB EEN ZELFDE KAARTJE GEKREGEN
  TACKENWEIDE 26
  46446 EMMERICH
  IK BEN ER NIET INGETRAPT

 123. Vandaag kwam ik die man tegen in mijn buurt (Deurne-Zuid). Hij sprak me aan, maar ik herkende hem van een paar jaar geleden. Toen ben erin gelopen en heb een koffertje met messen gekocht. (voor een peulschil eigenlijk!) .Het klopt dat de messen niet lang scherp blijven. Ik dacht toen dat ik de koop van mijn leven had gedaan, maar neen, hoor, ik heb me laten vangen.

  De man is een gezette 50-er, rijdt in een mercedes met Duitse nummerplaat en is heel gewiekst! Toch liever dat dan overvallen te worden…

 124. Vandag hetzelfde verhaal – vertegenwordiger Solingen was op het beurs, over paar uur vligtuig. Maar dit keer Deen uit Kopenhagen. Pratte met zwaar accent. Kan ook paar zinen in het Deens als je vraagt hem wat te zeggen. Ik heb gekocht 24 delige messet voor 100 eur. Man rijdt grize kleine auto. Volgens me Twingo. Regio – Roermond – Maasbracht.

 125. Nu weet ik ook dat ik echt ben belazerd. Parkeerplaats Gamma dichtbij stadion Feijenoord. “Leo” stond voor ons in een landrover nadat ik en mijn vrouw net de auto uit waren. Deed zich voor als een zakenman wiens bedrijf failliet is gegaan. Keukenkampioen of ander bekend bedrijf zou zijn sets opkopen maar afspraak was gecanceld en hij had nog 4 sets over. Hij liet een set zien, alles voelde goed aan, mooie boekjes en verhalen over kwaliteit. Pannen zagen er erg mooi uit en voelden goed aan. Dacht een kans te missen. Hij zij dat ze normaal 1500 euro kosten. uiteindelijk af kunnen dingen naar 100 euro. Zo gezegd zo gedaan, voor 40 euro messenset erbij en hier zitten we dan. Klotegevoel en hoogstwaarschijnlijk troep.

  Het Merk van de pannenset is SR
  gsm nummer LEO: 0650875050
  Bedrijfsnaam: Royal CWA (Cooking Ware America)
  Bedrijfje in Soesterberg amesfoortse straat 68c

  • Ook vandaag in Elburg. Kleine gezette maar nette man ongeveer 45 jaar probeerde ons pannenset en messen aan te smeren. Gelukkig niet in getrapt. Hij reed in een grijze focus station en kwam zojuist van de beurs naar eigen zeggen en had toevallig nog 1setje over. Heb foto’s van de man.

 126. Vandaag was de man met baardje in Heiloo in de Westerstraat.
  Hij reed in een Grijze Renault Twingo en natuurlijk met hetzelfde verhaaltje. Deze man had ik 2 jaar geleden ook al ontmoet in Schoorl maar reed toen in een Mercedes. Toen ik hem vertelde dat ik hem al kende reed hij snel weg. Doordat ik perplex stond om die man weer te zien heb ik helaas niet naar zijn kenteken gekeken.
  Ook ik heb wel interesse in de foto’s van die man 🙂

 127. Vandaag 29-11-21012 kwam er een man in een auto naar me toe op de anatole franceplaats in rotterdam ommoord. Of ik interesse had in een 12 delige pannenset van BD excellence. Hij was bij een beurs geweest. Had er nog 2 in de auto ligen. Eentje moest hij nog afleveren in utrecht. Ik heb dus ook de pannenset gekocht, het zat me niet lekker en toen ben ik op internet gaan speuren, ook ben ik dus helaas beetgenomen. Ik heb de set voor 50 euro gekocht, niet veel geld, en nu ben ik erg benieuwd of het ook wat is. Maar dit was dus een ook wat oudere man, beetje gezet, vlotte babbel, zilver grijze auto. Helaas ook geen kenteken opgeschreven. Ben benieuwd op de pannen goed zijn… Voel me toch wel een soort van opgelicht…

 128. vandaag een pannenset gekocht en terwijl meneer in de wijk ook echt pakketten messen en pannen ging afleveren fabriekant in nederland gebeld en nummers gecontroleerd deze klop[ten heb dus een dure zet voor weinig ze vroegen nog wel wie mij de set had verkocht noemde de naam en die klopte ook dus het zijn niet allemaal oplichters

  • totdat je iets stuk hebt, wij hebben een deksel stuk (glas) en al sje belt vragen ze direct naar een factuur, die u waarschijnlijk ook niet gekregen heeft. Tja, word er dan gezegd, er zijn waarschijnlijk meer mensen dan onze eigen mensen die onze pannen verkopen maar daar kunnen wij geen garantie op geven.
   Vriendelijke groeten, Peter

  • Heb je zelf het nummer opgezocht via inlichtingen of heb je het nummer gebeld dat je gekregen hebt van de verkoper ?

   Want die kan je natuurlijk een vals nummer hebben gegeven zodat je terechtkomt niet bij een fabriek, maar bij een of ander callcentertje, die instructies hebben om op alles positief te beantwoorden.

   Ik wil daarmee niet zeggen dat dit zo *is*, maar ze zijn zeer zeer gewiekst…

   Ik heb ook naar de website geweest toen ik de aankoop deed, en die zag er ook supergoed uit. Het vreemde was dat de duitse website bij een hostingbedrijfje in NL zat, met een nederlandse persoon die de eigenaar daarvan was. Wat ik toch wel echt vreemd vond.

 129. Wij zijn er en heer in een groot uitgevallen grijze KIAmet duits nummerbord, sprak ons aan op het parkeerterrein van de Praxis in Amsterdam z/o. De smoes was, dat het over was van de beurs.
  De messenset met koffer, die volgens hem wel meer dan €800 kostte, kregen wij uiteindelijk voor €37,00, meer aan contant hadden we niet op zak, het leek ons niet te duur.
  Hij reed weg richting de A2, waarschijnlijk staat hij nu in de file

 130. attentie hij is vandaag actief in den haag,omgeving scheveningen,bekende vehaal hij is deen getrouwd met nederlandse,10dagen beurs in het kurhuis,grijs korte haren,baard,grijse auto,word erg boos als je geen interesse toont,politie is ingelicht

 131. Grijzende man, blank vandaag actief in Almere-Buiten pannenset BD excellence 12 stuks gekocht.
  Grijze auto Duits kenteken nummer DN-HZ-5602

  Ook helaas in getrapt…
  Gok dat hij rond de 40-50 was…
  Als iemand toevallig de eigenaar kan achterhalen of die vent tegenkomt hoor ik het graag… 🙂

 132. Blijkbaar nog steeds actief in de westhoek, , was hier ook net, zei zo en aan niemand zeggen he, dat vond ik al vreemd, grijze kleine 4X4, oudere man, heb het kenteken jammer genoeg niet genoteerd,

 133. Is dat even slikken al die reacties. Ik heb mij een week geleden ook laten inpakken door Hollander die op weg was naar zaventem. Hij had een week demonstraties gegeven in hotel Aldheim in Grobbendonk en had nog 2 pannensets over. 1 voor mij voor 245 euro en toevallig nog 1 voor 150 euro voor mijn dochter haar uitzet. Messenset gratis bijgekregen. Het toeval wil dat ik diezelfde dag mijn oude kookpotten had ingepakt omdat ze bij mij een nieuwe keuken kwamen installeren met inductiekookplaat en dus ben ik er blindelings ingelopen. Man rijdt met blauwe BMW stationwagen met duitse nummerplaat.

 134. Komt mij heel bekend voor die vlotte babbel. Ook wij zijn erin getrapt in Den Haag…Eergisteren zelfs. Wij hebben een panneset en een messenset van het merk BD excellence. De man is een ned sprekend en kwam ook van de beurs en moest zijn laatste pannenset en messenset kwijt. Hij reed ook in een zilverkleurig auto ,denk dat hij 1.70m is en ong 55 jaar, blond. Hoe goedgelovig kan je wel niet zijn. Maar ja wij zijn er ook ingetrapt…dus mensen wees alert.Laat je dit niet overkomen.

 135. Mensen Pas op! 13-2-2013 op A2 richting Amsterdam bij totalpomp wilde een gezette heer, zwart haar met krullen, bril en in een 4×4 kleur grijs en duitskenteken mij potten, pannen en messen verkopen! Hij kwam van een beurs en moest er vanaf zei hij. 250 voor potten en 200 voor de messen van bd. Was te mooi om waar te zijn leek mij en heb even snel op internet gekeken en kwam allemaal reacties tegen over deze man. Ik zou zeggen lang leven internet en als iets te mooi is om waar te zijn! Doe het niet!!!!!!!!

 136. Op 14 februari ben ik ook opgelicht te Meise. Door een Nederlander met Duitse wagen op weg naar Zaventem. Hij kwam zogezegd van een beurs en kon zijn laatste pottenset en messen niet meenemen op het vliegtuig. Potten gekocht aan btw waarde (255€) en messenset cadeau. Omwille van de eventuele gezondheidsrisico’s zal ik deze illegale potten en messen niet gebruiken. Hopelijk wordt hij snel opgepakt!

 137. Ik ben ook bedot een Bc 12 delige kookpotten set en en 2 SR messen setten . In provincie antwerpen , Zandhoven . Bij mij net het zelfde verhaal moest zijn vlucht halen en kon da ni mee nemen . En ik kon met bankcontact betalen dus ik dacht da moet wel ok zijn . tot ik dit allemaal lees ! Door een Nederlander met een grijze VW passat braek met Nederlandse nr plaat .

 138. Beste mensen, zojuist hetzelfde meegemaakt maar nu in Rotterdam. Geheel hetzelfde verhaal en behoorlijk overbluft door de zeer goede presentatie van de man. Nu in een blauwe mercedes, automaat jawel, keurig gekleed, nedelands nummerbord. En ja, of ik ook maar eventjes de pannen wilde meenemen. Nou nee dank , het koffertje is wel genoeg. Er zit echt wel bruikbaar spul bij en desnoods maak je er een student gelukkig mee. Vooruit maar weer. Maar alle complimenten voor de verkoopkunsten van deze man. Prima presentatie.

  • Vandaag ben ook ik er ingetrapt. Het verhaal kom net van een beurs heb nog 1 messenset over, en hij vroeg 150 euro.ik zei dat heb ik niet op zak vind 100, 00 genoeg.heb deels met zijn professionele pinautomaatje, en deel cash.heb mijn bank geinformeerd en gaan proberen uit te zoeken waar het geld is heengegaan.zelf had il het niet door maar bij thuiskomst, zei mijn partner je bent opgelicht.we laten het uitzoeken.

 139. Vandaag ben ook ik er ingetrapt. Het verhaal kom net van een beurs heb nog 1 messenset over, en hij vroeg 150 euro.ik zei dat heb ik niet op zak vind 100, 00 genoeg.heb deels met zijn professionele pinautomaatje, en deel cash.heb mijn bank geinformeerd en gaan proberen uit te zoeken waar het geld is heengegaan.zelf had il het niet door maar bij thuiskomst, zei mijn partner je bent opgelicht.we laten het uitzoeken.

 140. Alle reacties gelezen, mijn man is er ook ingetrapt.13 maart bij een benzinepomp. Pannenset zou 1600 E. kosten hij mocht de set voor 200 meenemen. Beschadigde koffer met messen voor 150 E. Meneer kwam van een beurs en had nog 1 over moest er vanaf.. Heel herkembaar dus. Geen contant geld? Geen probleem meneer reed wel even mee naar pinautomaat. Bleef wel in zijn auto zitten dat wel. Mijn eerste reactie was je bent opgelicht. Het was inde buurt van Nijmegen/ Renkum. Grijze station auto klopt ook. Helaas wost mijn man het kenteken niet meer, Twee R’s in het midden van het kenteken.
  Hoe snel kan je ergens intrappen inderdaad..

  Op zich zijn het wel mooie pannen moet ik eerlijk zeggen, dat wel.
  Snel verdiend voor de man.

  Groet, Joke.

 141. Deze meneer is recent gespot in Leuth (Nederland) zelfde verhaal denemarken beurs gehad ik mag gratis etc. Niet ingetrapt, vergeten kenteken te noteren, sorry
  Groetjes, Stef

 142. Vandaag is de oplichter actief in Velp en Rozendaal. Grijze Twingo kenteken 40-GV-XR. Hijzelf heeft een wat pafferig gezicht, grijs verzorgd stoppelbaardje, gouden pinkring met steen. Hij spreekt oudere mensen aan en wil gratis Solingen-messen kwijt. Zogenaamd onderweg naar Schiphol, zegt Deens te zijn, blabla. Ook in december 2012 al in deze buurt actief.

 143. Als ik dit hier allemaal lees dan zijn wij dus ook bedot. Hij sprak mijn man aan toen die terug kwam van de winkel, had het ook over een messenset en dat hij naar Zwitserland moest en die niet kon meenemen. Bij ons was hij een Nederlander, reed met een blauwe VW en een Nederlands kenteken. Wij hebben de pannen er ook maar bijgekocht na veel gezaag en afbieden mochten we pannen + messenset hebben voor €150. Hij is dus momenteel zijn slag aan het slaan in de buurt van Lede, dat is een gemeente tussen Gent en Aalst.

 144. Gisteren kwam een gekrulde Nederlandssprekende man binnen op mijn bedrijf in Kuurne, hij was verdeler van Makita gereedschappen en kon een hele boel gerief wegdoen aan zotte prijzen. Levert blijkbaar aan Lecot enz… profesioneel met kaartje (zonder naam) en Makita outfit. Ik zei dat ik geen interesse had en hij verliet mijn zaak onder het uitbraken van een onverstaanbaar taaltje, waarschijnlijk een banvloek? Dit was dus hoogstwaarschijnlijk een zigeuner, die ofwel gestolen goederen ofwel namaakgoederen probeerde te verpatsen. Nederlandse nummerplaat 3-VSK-79, zwarte Vito. Oppassen.

 145. Vandaag in Tongeren, Overhaem een Zilvergrijze Porsche Cayenne met Zwitsers kenteken. En ook hier met precies hetzelfde verhaal. BTW en invoerrechten zijn te duur om de spullen mee terug te nemen naar Zwitserland. Hij kwam van een beurs uit Brussel en was op doorreis naar Zwitserland. Hij zag in mij een directeur van een groot bedrijf omdat ik toevallig in een dikke BMW X6 van een klant rondreed. Toen ik parkeerde stond de gast vanuit zijn auto te gebaren dat het raampje even naar beneden moest doen. Hij had met zijn vader gesproken en die had gezegd dat hij beter zijn handel kon weggeven aan zakenlui dan ze mee terug te nemen naar Zwitserland. Hij was goed gekleed en sprak normaal Nederlands zonder Duits accent. Ik stapte uit de auto en hij liet mij in zijn kofferbak zien wat zijn overcomplete spullen waren. Enkele messensets van Ebel, en ook complete besteksets zag ik liggen. Hij liet een folder zien waar de messensets voor 1675 euro te koop waren. Ik kon ze hebben voor weinig…ow zei ik, ik dacht dat je ze weg moest geven. Als je nu probeert iets aan mij te verkopen, heb ik geen interesse. Onmiddellijk was de gast klaar met mij, stapte terug in zijn auto en vertrok weer. Toen ik me omdraaide schrok ik me rot. Ik had de auto van die klant onbeheerd achter me gelaten, met de sleutel er nog op. Als die vent samen had gewerkt met een compagnon, was ik misschien wel de auto kwijt geweest. Toen wist ik ook meteen dat het een oplichter was, Tongeren ligt niet op de route tussen Brussel en Zwitserland. Klopt dus niks van dat verhaal.

  Let op ! En omdat ik toevallig wist dat je messensets voor 49 euro kunt kopen, die er heel duur uitzien had ik meteen geen interesse voor zijn handel. Ik heb geluk gehad !

 146. Vandaag dezelfde man tegengekomen, stond geparkeerd op een parking. Kwam naast me staan en vroeg of ik uit de buurt was. Antwoorde hem direct als het voor messen te verkopen is bol dan maar af. Zo vlug dat hij weg was nie normaal. Ik ben deze man al eerder tegengekomen en heb toen eens gezocht naar een duitse man die messen verkocht. Daarom wist ik het. Vandaag was hij in de buurt van leuven.

 147. Vanmiddag rond 13.30 uur kwam een net geklede en vlot van de tongriem gesneden man in een metallic grijze vette VW langsrijden bij een meubelboulevard aan Het Rietveld in Apeldoorn, terwijl ik net mijn auto wilde instappen. Met hetzelfde verhaal over een beurs in Amsterdam en 2 sets BD Excellence pannen en ook nog besteksets- en messensets. De pannen, die er toch goed uitzien en aanvoelen, zouden me slechts de BTW van 300 euro hoeven te kosten. Na aangegeven te hebben dat ze me voor dat bedrag te duur waren was hij bereid er (eerst) 50 en later 100 euro van af te doen. Toen ik daar ook niet op toe hapte, vroeg hij me wat ik wel wilde geven. Ik zei 150 euro en uiteindelijk ging hij daar mee akkoord. Ik denk dat ik daar geen buil aan kan vallen. Wederom probeerde hij me daarna weer over te halen de messsen en/of de bestekset van hem af te nemen. Voor 50 euro wilde ik die bestekset wel hebben, maar daar kreeg ik het niet voor. Ja, en of ik uiteindelijk bedonderd ben??? Voor die 150 euro voor een 6-delige pannenset denk ik niet. Misschien dat ik, als ze op het vuur gaan smelten, anders ga piepen 🙂 Maar de maximale schade is voor mij met 150 euro nog te overzien.

 148. Momenteel zit er eentje rond te toeren in een zwarte porsche chayenne in de buurt van heist op den berg, bood me messen en potten aan…. Hij had een nederlands accent.

 149. Merksplas,25 juli 2013 Deze voormiddag bezoek gekregen van deze man. hij zei dat hij van een beurs kwam in Antwerpen en dat hij nog een aantal sets over had en dat hij ze niet mee terug kon nemen naar Zwitserland omdat hij daar dan invoerrechten zou moeten betalen. Ik kon 4 koffers met pannenset, 4 messensets en een bestekkoffer krijgen voor 1500 euro. Hij reed in een grijze wagen met zwitserse nummerplaat en gaf me een naamkaartje met een zwitserse vlag erop.Hij beweerde de directeur te zijn van Solingen

 150. Hoi,ik heb in 2005 ook kookpotten en messensetten gekocht van een jonge vertegenwoordiger met Duits accent in een dure mercedes in Kwaadmechelen provincie Limburg Belgie.Maar was dit al vergeten,tot ik vorige week in Linden,Vlaams-Brabant op straat werd aangesproken door een struise Nederlander in een dure Mercedes met Nederlandse nummerplaat.Deze keer had ik het direct door!Blijkbaar zijn er meerdere mensen actief in Vlaanderen…Al moet ik zeggen nog steeds tevreden te zijn over mijn aankoop van 2005. Groeten Mario

 151. shit…………..was ook te mooi om waar te zijn ben net een 2uur geleden benaderd door deze man op het terrein van de welkoop in Heerenveen…..wat nu????
  Heb 100 euro betaald voor een pannenset en meneer reed daarna verder door de wijk!!!

  Wat kan ik doen???

 152. Gisteren was ik met een kennis een dagje in Bergen (NH) en op de Jan Oldenburglaan stapt een oudere man vanachter zijn auto naar voren en wijst op een pannenset in de kofferruimte. Laatste doos uit de failliete boedel van zijn zoon.
  Ik ben geen kenner, behalve BK en Tefal klinkt een merk niet snel bekend. Mijn kennis heeft eigen catering bedrijf en antwoordde meteen “dat merk ken ik, is goed spul”. Ik meen dat de man de indruk wekte dat het om Swissler Royal ging, SR stond op de doos maar nergens voluit zo bleek achteraf, ook geen mailadres of website wat natuurlijk raar is.
  Ik zei nog “raar, 1 pan is al duurder dan de 250 euro waarvoor hij het aanbiedt” maar ze wilde nog graag een set voor inductie koken.
  Vlotte babbel, complimenteus richting haar en waar ik normaal gezond achterdochtig ben en weet dat in het zakelijk verkeer de andere partij ook beleg op de boterham wil en alleen de zon voor niets opgaat zei ik niet “kom, doorlopen”. Nieuwprijs 1525 euro dus een koopje voor 250 euro waar ze ook nog eens 50 euro op af wist te dingen 🙂 Ik vroeg nog even of het niet toevallig van de vrachtauto was gevallen maar kreeg meteen een “nee meneer, het is geen gestolen waar” wat ook wel logisch is, iemand zal niet zeggen “nou, om eerlijk te zijn, ja maar niet verder vertellen hoor”.
  Ik kon bij de bank om de hoek pinnen en liet mijn kennis bij de man achter om zeker te zijn dat de pannen in de doos niet verwisseld zouden worden.
  Tja, thuis toch maar eens zoeken op het Internet en dan klinkt het verhaal al anders. Of we opgelicht zijn? Ja, als de set maar 10 euro waard zou zijn maar stel dat de werkelijke waarde rond de 100 euro ligt dan is het eerder duurkoop dan goedkoop.
  Dat we het echt 1300 euro goedkoper kochten is natuurlijk ongeloofwaardig, dat gaat er bij mij niet in. Zag meteen eenzelfde set nieuw in doos op Marktplaats voor maar 150 euro.
  In elk geval hebben we er vandaag hard om gelachen, zijn nu heel nieuwsgierig hoe lang de pannen het uit zullen houden.
  Vraag me toch af waar de winst nu zit voor de andere partij; de pannen maken een degelijke indruk, niet echt een setje voor 49,95 volgens mij maar kennelijk is het lucratief gezien alle reacties hierboven.

 153. Voor mij geldt hetzelfde verhaal, maar dan in Zevenaar. Grote grijze auto met Duitst kenteken dat begint met FU-.
  Ik heb niks gekocht maar men is gewaarschuwd.

 154. Meneer was deze week actief op de parkeerplaats van Mac Donalds te Joure. Naast me parkeren, via het raam contact maken. Nog hetzelfde verhaal van een gratis bestek, na beurs wilde hij het gratis weggeven. Alleen BTW zou ik moeten betalen. Heb bedankt voor het aanbod. Omdat ik het vreemd verhaal vond heb ik via internet even naar dit soort praktijken gezocht en kwam op deze site terecht.

 155. Godverdomme, heb mij zojuist natuurlijk ook laten bedotten!! Ik wilde al langer zo een pottenset kopen, maar vond dit altijd te duur…. dus dit leek DE kans om een koopje te doen!!! NIET DUS!! Nu ik alle commentaren hierop heb gelezen, ben ik echt boos op mezelf dat ik hierin ben getrapt!! Bij mij is het voorgevallen in Maria Ter Heide, het was een grote jongeman blonde haar, groene ogen van een jaar of 24 en hij reed met een nieuwe grijs/beige volkswagen golf 2.0 TDI met nederlandse nummerplaat. Ook weer het verhaal dat hij van een beurs kwam en van er vanaf moest geraken omdat de potten gebruikt waren bij een voorstelling. Schandalig dat er zulke mensen zijn die zich met zo een praktijken bezighouden!!!!

 156. Vandaag hier in Hamont-Achel (België) ik stond buiten voor mijn huis te werken, stopt er een man met zijn witten volkswagen caddy, man van +- 55 kalend met bril, praat Duits, je hoort zo dat hij eigelijk Nederland is, heeft een Duits kenteken.
  Hij vroeg of ik interesse had in Elektrisch gereedschap, hij stapte uit en vertelde dat hij aan grote bedrijven leverden en had nog 1 set over, ik mocht deze voor een paar euro overnemen (150 euro) hij maakte zijn kofferbak open en daar lag 1 blauwe gereedschap koffer met 2 accu schroefmachines 18 Watt, het waren koppies van het bekende merk Makita.
  Ik toonde geen interesse, deze man ging tot vervelends toe door met zijn verkoop praatje, ik kreeg zijn gereedschap letterlijk in mijn handen geduwd wat ik weigerde, hij bleef doorgaan.
  Na verloop van tijd is hij weer gegaan, vanuit zijn raam vroeg hij nog na of ik echt geen interesse had.
  Als ik dit zo lees hier op deze site heb ik spijt dat ik geen foto van hem had gemaakt en zijn kenteken had onthouden.

  • Ik vrees dat ik daar eergisteren ben ingetrapt op de parking van de Gamma in Hasselt, waar ik samen met mijn vader een bestelwagen had gehuurd. Een 50-tiger, kalend met bril en duitssprekend, werkte voor Facom Duitsland en had nog een deel electrisch gereedschap dat hij niet mee op het vliegtuig kon nemen omdat dit te gecompliceerd was. Konden het in eerste instantie gratis meekrijgen, maar vroeg uiteindelijk toch geld voor een gereedschapskoffer en de rest kreeg ik er dan bij. Had een kaartje bij, beweerde dat hij commercieel directeur was en liet de prijzen van het gereedschap zien in zijn catalogus. Het ging allemaal heel snel, want hij moest nog naar Zaventem rijden. Hij liet de sleutels van zijn ‘huurwagen’ zien. We twijfelden eerst, hij wou geen cash geld, met de kaart betalen was goed. Jammer genoeg zijn we er in getrapt 😦

 157. is nu actief in oostende grijze Mercedes gistern stopte hij voor mij deur en hij kwam het vragen vond het al verdacht niet ingelopen maar was wel jonge kerel met duits nummerplaat

 158. Gisteren waren ze actief net over de Belgische grens in Marcq en Baroeuil. Niks gekocht… Zaken die er uitzien als te mooi om waar voor te zijn, zijn dit meestal ook.

 159. Ik was vandaag de pineut in Roosendaal (Nederland). Jura messenset en Jura bestekset voor 200 euro. Reis heel veel en in het buitenland ben ik altijd zo op mijn hoede dat het ze daar nooit gelukt is om me op te lichten. Nu op enkele kilometers van mijn huis. Haast, niet nadenken…. stom stom stom.
  Was een grijze VW Golf, nieuw model met Nederlands kenteken.

 160. Helaas nu ook in regio Maastricht actief. Donkere auto nederlands kenteken. Pannenset, bestek . Vlotte babbel. Politie direct gebeld. Reactie: man heeft niets strafbaars gedaan. U bent zelf akkoord gegaan. ???? Is oplichting niet strafbaar ??? Is onschuldige goede oudere mensen met woorden bewerken zodat ze dingen doen die ze normaal nooit zouden doen niet strafbaar???

 161. gisteren 19-8-2014 het zelfde mee gemaakt in Diksmuide Beerst maar heb hem wandelen gestuurd met zijn kookpotten en messenset grote auto Duitse nummerplaat sprak goed Nederlands

 162. Hahaha…kwam deze gast vanmiddag tegen in Roosendaal. Wilde hem gratis van z’n “zorg” afhelpen opdat hij met een gerust hart met KLM kon gaan vliegen vanavond… wat een amateur zeg!
  Ik hou het voorlopig bij Global messen….;-)

 163. Vandaag mijn echtgenote opgelicht in regio Tienen. Pannenset Meisterbach voor 50€. De man is goed bezig al deze jaren, blijkbaar een vrijgeleide van het gerecht. Grijze Kia, iets oudere grijze man met Nederlands accent.

 164. Jaja, vandaag de beurt aan mijn man. Hij was dolblij een koopje te hebben gescoord bij deze “betrouwbare” man. Hij wilde mij een verrassing bezorgen omdat mijn wildschaar (van een andere set) stuk was. Enfin, hij heeft voor een 9-delige messenset uiteindelijk E 32 betaald (ipv E899, ahem…), ja inderdaad: alles wat hij in z’n portemonnaie had. 🙂
  De schade valt dus best mee, en ik ben blij met zijn gebaar! :))

 165. kathleen
  gisteren meegemaakt ! alles herkenbaar! afgeborsteld man kwamvan beurs en vertrok naar zwitserland ik ben er ingeluisd! alhoewel nu mooie messen en waarschijnlijk beter dan de messen die ik ooit eens in het kruidvat had gekocht
  alles is made in china!!

 166. Vandaag in Ridderkerk actief. Kleine Duits sprekende man in een grijze huurauto. Had net een demonstratie gegeven en had nog 1 bestekset en 1 pannenset. De bestekset was gratis en de pannenset konden we voor 150 euro krijgen. Samen de sets uit de auto gehaald en heel vreemd dat hij verder geen bagage had terwijl hij heel veel haast had om zijn vliegtuig te halen. Hij was pissig omdat we deze unieke kans lieten lopen.

 167. vandaag meegemaakt met machines en garagemateriaal …
  jong man duits sprekend, met nederlandse mercedes vito … moest snel zijn vliegtuig halen en had nog iets over van n beurs … uitwerpselen !!
  opletten mensen !

 168. Vandaag zijn mijn man en ik ook bedot geweest. Hij heeft ons kookpotten, eetbestek, messen en een werkkoffer Profiline aangesmeerd en dit alles vanuit zijn wagen. Alles leek uitstekende kwaliteit.
  Het was reeds een oudere man (opa) met zeer vlotte babbel. Op de kookpotten is geen merk te vinden en hij heeft ons ook de 2 visitekaartjes SR overhandigd die natuurlijk niets opleveren op internet. Nu ik zal alles toch gebruiken en we zien wel hoe ze stand houden. Ter info dit gebeurde vandaag in Kortrijk ’s middags. Wij hadden niet zo stom moeten zijn om in deze truc te trappen, maar wij kunnen er nu jammergenoeg niets meer tegen doen want de vogel is gaan vliegen.

 169. Vandaag om 14h30 een Nederlander die mij aansprak ivm verkoop bestekken en potten en pannen van Solingen en wanneer ik mijn fototoestel nam, zette hij plankgas aan met Donker blauwe Mercedes nummerplaat 89-TF……dit was in de streek van Pittem

 170. Vandaag bij winkelcentrum Herenhof in Alphen aan den Rijn op weg naar mijn auto aangesproken door een nette man (schat hem ong. 60 jaar keurig gekleed) in een grijze merceders. Hij moest snel naar het vliegveld. Naar zijn zeggen had hij net een beurs gehad met zijn messen verkoop. Hij bood het me gratis aan. Hij gunde me dit wel. Hij liet me de prijs nog zien op een pasje € 899,- Als een leuk gebaar van hem mocht ik het koffertje/ tas overnemen voor een symbolisch bedrag van € 100,-. De inhoud was dus gratis. Hij was ook wel bereidt even mee naar huis te rijden om het financiele deel te regelen. Ik heb zijn hele verhaal aangehoord en heb aangegeven dat ik het niet nodig heb. Oja, hij begon zijn verhaal, dat hij mij iets zou willen geven. Om iemand blij te maken.
  Thuisgekomen ben ik op internet wat gaan zoeken. Ik vond zijn verhaal heel erg goed. Maar wel te mooi. Ik ben niet financieel geplukt! Wees allen goed oplettend tegen deze praktijken. Doe het niet!!!!!
  Groet, Ton.

 171. Vandaag ik en mijn man aangesproken door een Nederlandse man, reed met een zwarte bmw, met Nederlandse nummerplaat.. in rustige wijk in Mechelen.. verhaal, had net een demonstratie gedaan, had deel over, GAF HET WEG! tot ik de koffer zag, drie dozen met kookpotten, twee bestekkoffers en 1 messenset dat Jeroen Meus gebruikt vertelde hij.. voor een totale waarde van minstens 7000€!!, ik kon het allemaal krijgen als ik één koffer kocht van 1495€!! Verhaal aanhoord, ook zelfde heel mooi verhaal, maar té mooi om waar te zijn.. Niet in getrapt! direkt opgezocht op internet, dit gevonden.. Dank je wel.. groetjes Jenny

 172. Een jonge man, grijze vw, verkoopt potten en pannen, messenset en bestek vanuit zijn auto. Vlotte babbel,inderdaad kwam net van de beurs af… net als hierboven. En ik ben er ingetuind, stom, stom.Bij ons in Driebergen is dat gebeurd. Ik heb de firma BERGHAUS, gebeld, 0031346353655 en die hingen snel op. Wij hebben wel de man op de foto en ook diens auto en de politie is verwittigd. Ik hoop dat we nog wat van ons geld terug zien.

  • Was dit met een nederlandse nummerplaat? Hij heeft mij dan ook bedot, klootzak, ik had spijtig genoeg geen gegevens genoteerd, echt dom van mij. De potten liggen ondertussen al op het containerpark, echte vodden!!!!

 173. Tine zegt:
  Mijn moeder was vrijdag jl.ook het slachtoffer van deze oplichters.
  Bij het ledigen van haar brievenbus stond plots een boom van een kerel voor haar neus. Die vroeg of zij ergens in de buurt een winkel wist van keukenmaterialen daar hij een demonstratie bij een klant moest geven en deze klant was niet thuis. Hij moest dringend van zijn materialen af want hij moest het vliegtuig halen en kon deze produkten niet meenemen. Mijn moeder zij dat ze geen winkel in de buurt wist. Vervolgens werd de man opdringerig en bood aan mijn moeder een messenset aan. Omdat de man niet van haar zijde week en zij stilaan bang begon te krijgen heeft ze niet anders gedurven dan hem 50 euro te geven voor een messenset waar zij eigenlijk niets mee kan doen. Hij reed met een grote wagen en had een vreemde nummerplaat en sprak op z’n Hollands. In zijn koffer lagen nog verschillende sets alsook kookpotten.

 174. Ik werd gisteren ook aangesproken in Bakel door een man in een rode auto. Hij sprak met een accent rond de 70 en volgens mij een indonesich uiterlijk met een baardje. Hij was naar een beurs geweest en moest nog terugvliegen naar kopenhagen s;avonds vanaf Eindhoven.De auto zou een huurauto zijn. Hij moest vanzijn demoset af die over was van een beurs en hij had er in Bakel al twee uitgedeeld. De messenset wilde hij mij kado doen deze had een waarde van 700 euro. Hij liet mij ook een kaartje zien van solingen waar hij werktte. Voor de koffer die van leer zou zijn vroeg hij 150 euro. Toen ik hier niet op inging werd hij een beete bozig. Ik heb het nummerbord kunnen noteren en de politie ingericht,.

 175. Vandaag actief in Franeker. Keurige man, ca. 40 jaar, donker haar bril dragend, correct, vlotte babbel: verhaal zie reacties hierboven. Rijdt in een luxe Mitsubishi Outlander, , grijs van kleur,nieuw model, Ned. kenteken. Er in getrapt voor de messenset: 75.= Pannenset niet genomen. Hij wist wel van aanhouden. Politie geïnformeerd.

 176. Vandaag 27-02-2016 rond 11:45 uur aangesproken door een automobilist blijkbaar de hier omschreven persoon, nu actief in Den Haag wijk Waldeck Handellaan messen set gekocht 40 euro, De man is tussen de 1.65 en 1.70 mtr kort haar grijs en een twee dagen grijs baardje, ongeveer tussen de 50 en 60 jaar oud blauwe ogen spreekt Nederlands met een Duits Brabants accent. Verteld dat hij is getrouwd met een Nederlandse maar uit Denemarken komt en hier was voor een beurs en hij nog een set over had maar deze niet mee terug kon nemen naar Denemarken. De auto waar in hij rijd heb ik niet op gelet maar hij zegt dat het een leenauto van Schiphol is.
  Hij kon een kaartje met zijn foto laten zien met daarop Solingen en een adres. Nog geen aangifte gedaan!

 177. Gisteren waarschijnlijk zelfde man met duits-nederlands accent – deed me aan Platdeutsch uit de streek van Kiel en Lübeck denken –
  ontmoet te Leuven, Belgie op de parking van Gamma.
  Hij vraagt vriendelijk de weg naar de luchthaven Zaventem en wil dan zijn demomateriaal electrowerktuig en handwerktuig schenken.
  Het handwerktuig presenteert hij als van het merk FACOM. Het electro was een kapzaag van Metabo en 2 haakse slijpers van Makita.
  Ingelopen. Maar toch aangifte bij politie gedaan, die het op materiaal op echtheid kontroleert.
  Opgelet: op websites als 2dehands.be en kapaza.be cirkuleren aanbiedingen van dat handwerktuig en meer, oa onder zoekterm
  bd kraft tools.

   • Nee, ik ben er telkens vlot mee naar de politie gestapt. Ze kenden het fenomeen. Nummerplaten en omschrijving telkens netjes doorgegeven in een proces verbaal. Ik heb zelfs een inspecteur van de belastingen uit Brugge mogen ontvangen die al een heel lijvig dossier had over een bepaalde familie van rondzwervende mensen die volgens hem compleet illegale handeltjes dreven op nepadressen en misbruik maakten van bepaalde fiscale voorzieningen en daar grove overtredingen op pleegden. Mooi alles geïdentificeerd in officiële documenten hoor.

 178. Ik wilde even laten weten dat deze meneer (kleine grijze auto) vanochtend bij mij heeft aangebeld in Hilversum. Inderdaad gezet, kort van stuk en kalend. Vertrouwde het al niet..

 179. Op dinsdag 6 september 2016 sprak ’s middags een man mij aan op straat (Molenberg Heerlen). Hij reed in een blauwe Volkswagen Golf met kenteken GX-468-D. Hij had zogenaamd nog een koffer met een bestekset van Solingen in de aanbieding, ik kon hem kopen voor alleen het BTW bedrag (€199,-). Het verhaal was dat hij in Zwitserland woonde en hij de set niet mee terug kon nemen in het vliegtuig.
  Toedeledokie, ik ben er niet op in gegaan, dus ben gewaarschuwd ze lopen nog steeds rond in Nederland. Ik heb de politie nog even gebeld, maar die zeiden dat ze er niets mee deden, sterker nog ze noteerden niet eens het kenteken van deze meneer. Ze waren wel heel blij voor mij dat ik er niet in getrapt was.

  • Exact hetzelfde in Amsterdam Zuid. 15/9 bekende verhaal. Beurs, invoerrechten, messen gratis, dure auto, vliegtuig over 1 uur etc. Zeer opdringerige oudere man (ca 60+) trachtte mij een set Fischer messen te verkopen alleen koffertje te betalen. Omdat ik zei geen geld bij me te hebben ging de prijs al rap naar 50 hij zou me naar giromaat rijden en ik dacht NEE. Vervolg: 19/9 kom ik uit mijn huis en er stopt een grote glimmende du re auto met”ik kom uit Zwitserland” en ik zei: dat zei U vorige week ook en toen scheeurde hij weg. weet ik “

 180. Twee dagen geleden…..
  Vorst Lanaken België In de buurt van Tessenderlo en Geel.

  Een nette oudere grijze man….
  Idd. Rijdt in een kleine grijze auto met
  Nederlandse nummerplaat.

  Kwam van de beurs en had nog enkele
  Pannensets over plus een messenset.
  Prijs pannenset op de doos 1899€.
  Mocht weg voor 350.
  Messenset voor 90.

  Heb kaartje gekregen waar hetvolgende opstaat:

  SR daarnaast logo. Vier rode vierkantjes in carre

  Amersfoortsestraat 68c
  3769 Al Soesterberg
  Nederland.

  Tel. 0031 3463 53655
  Fax. 0031 3463 51094

  Er staat ook een pannenset op afgebeeld. Daarnaast staat:

  Alleen te gebruiken voor garantie.
  Hij bood 30 jaar garantie.

  Heb gelukkig niets gekocht maar kwam spijtig genoeg te laat hier terecht.
  Amadeus.

  Messensetvzrkocht ie

 181. Mijn meer dan 80 jaar oude en veel te goedgelovige vader heeft zich een 5-tal jaar geleden laten bedotten voor meer dan 1000 euro met messensets, potten en pannen, vijsmachines en wat nog al van waardeloz rommel. Hij heeft zich dan nog eens laten bedotten door iemand die slijpdiensten aanbood en ik heb daar dan weerstand op geboden en dan kreeg ik een ganse verbale discussie met zigeuners op mijn dak, ze gingen zelfs tegen mijn gevel komen schijten (letterlijke weergave), ik werd vergeleken met Hitler enz. Maar als je ‘politie’ roept stuiven ze weg als prooien die een roofdier hebben gespot. Dus nee mensen het zit helemaal niet pluis. Ik heb zelfs een belastingscontroleur gesproken die heel die bende op het spoor is want ze ontduiken massaal belastingen en gebruiken valse adressen. Het zit zo, ze hebben een BTW nummer voor lage omzet. Dus onder een bepaalde omzet heb je geen BTW verplichtingen. Nochtans was deze inspecteur al in het bezit van veel meer omzet dan toegestaan onder dat stelsel. Hij wou hen daarover aanspreken maar durfde er niet naartoe want daar sta je dan als ambtenaar tussen een groep zigeuners, en blijkbaar kon de politie daarvoor ook niet ingeschakeld worden. Machteloos dus tegen deze fraudeurs. Laat u aub niet doen en doe aangifte bij de politie, noteer nummerplaten en probeer andere gegevens los te krijgen. En dan zit er op dit forum iemand tegengas te geven, misschien is het een medeplichtige of ergens een naieveling, en wellicht zijn wij allemaal wel vuile racisten die ons dan maar moeten laten oplichten, en is het allemaal onze eigen schuld omdat we te dom zijn. Wel nee, goed zo dat dit forum bestaat om mensen te waarschuwen. Waarvoor dank.

 182. Ik ben op dinsdag bedot op het Eilandje in Antwerpen. Twee pannensets gekocht voor 250€.
  De auto van de man staat vandaag gewoon voor de deur geparkeerd. Nederlandse nrplaat; 67-KJZ-8. Het was een man van rond de 40, hij zei dat hij de architect was van de nieuwbouw waar ons kantoor in zit en omdat die zaken overbleven van een toonappartement, hij ze aan -90% aan ons kon verkopen. Ik ga aangifte doen bij de Belgische politie, weet niet of het gaat helpen…

 183. Heb begin december ten noorden van Antwerpen een man van rond de 40 op werf gehad. Hij had zowel hand- als elektrische gereedschappen bij. Mocht die verkopen na beurs… Op z’n kaartje stonden ook deze gegevens:
  Amersfoortsestraat 68c
  3769 AL Soesterberg
  Nederland.
  Tel. 0031 3463 53655
  Fax. 0031 3463 51094

 184. Hello.
  Duizend excuses, maar mijn Nederlans is niet zo goed om te schrijven. In ben verleden (21 fébruari) week ook door deze heer (+/- 40 jaar, zilveren golf Kaddy, duitse nummerplaat, kan frans spreken, …) aangeklampd. Met hetzelfde scenario … Ik laat mijn doen (Il heb nodig van een high pressure washet en eventueel toolskast) en ik koop 5 machines voor een bedrag van 1.895 € (Prijs voor een gasoline high pressure washer in demo + 4 andere gratis toestellen ook in demo ! ! ! ). Ik kan niet alles betalen in een keer. Il betaald en aanbetaling van 1.200 € met mastercard, en de rest een week later met pcbanking. Maar de gegevens van de firma zijn vals: eerste betaling op HERJAN OHG (textiel) in DE 49692 Cloppenburg en twwede betaling op F-BD (firma, fabrikant, … ?) in DE 46446 Emmerich (am Rhein ?). Voor de tweede betaling, heeft iemand mij gebeld een week later : een accountant (Naam : ”Sebberecht” ?), om te weten als mijn betaling in orde is geweest ? Het telefoonnummur is : 00 49 1525 5443330. Is deze vals of juist, dat weet ik niet. Onmogelijk te vinden met dit prefix ”1525”. +/- een jaar vroeger, was het een andere naam van de firma : MEIJERWERKZEUGE in DE 41719 Solingen, maar deze bestaat niet meer (Vandaag is het gebouw te koop voor 1.400.000 € ! ! !. Kan iemand onderzoeken met deze nieuwe elementen.
  Claudy BLAISE van Stavelot (Wallonië).
  Laatste informatie : special-tools.ch in Zwitserland verkkoopt ook dezelfde machines, heeft ook dezelfde adresse in Soesterbeg en heeft ook een departement in Duitsland, maar deze is tot nu toe onbekend.

  • Vandaag op parking van nachtegalenpark in Antwerpen aangesproken door een man met wagen
   met Nederlandse nummerplaat.kwam zgn terug van een beurs en kon met de resterende bbq messen SwisslerRoyal niet op het vliegtuig in Schiphol terug naar Zwitserland.50 euro per set van 10.
   4 sets voor 150.Nep of gestolen?Ben er niet ingetrapt.Had zijn nummerplaat moeten noteren.
   Heeft een kaartje afgegeven maar noch adres noch tel.nr in stasstad Zwitserland kloppen.

   Beste mensen,trap er niet in

 185. Mijn ouders zijn er helaas ook ingetrapt. Mijn vader 92 jaar en mijn moeder 88 jaar zochten een originele kerstcadeau voor de 4 kleinkinderen. € 1500 betaald voor 4 sets potten en pannen. Wat kunnen we doen?
  Natuurlijk geen nummerplaat genoteerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s